Kick Boksta Dünyayı Deviren İrem'in Gözü Boksta

Kick boksta 3 dünya şampiyonluğu bulunan milli sporcu İrem Akın, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak istiyor Milli sporcu İrem Akın:'Kick boksta 3 kez dünya şampiyonu oldum. Bayrağımızı çok iyi bir şekilde temsil ettim. Boksta henüz dünya şampiyonluğum yok. Bu sene dünya şampiyonu olup bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğim'

BİLAL KAHYAOĞLU - Kick boksta Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan milli sporcu İrem Akın, Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak istiyor.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde Kadın Milli Boks Takımı ile çalışmalarını sürdüren İrem Akın (21), Hindistan'da kasım ayında düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Spor kariyerinde kick boks alanında 3 dünya ile Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan İrem Akın, geçen yıl başladığı boksta da Türkiye şampiyonu oldu.

Çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Akın, boksta da kick boksta yakaladığı başarıya ulaşmayı hedefliyor.

Genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıfta okuduğunu söyledi.

Boksa 7 yaşında başladığını anlatan İrem Akın, "Benim mahallemde genellikle erkek çocuklar vardı. Beni oyunlara dahil etmiyorlardı. Ben de bunlarla sürekli kavga ediyordum. Erkekleri dövüyordum. Oturduğum mahallede bir kick boks antrenörü vardı. O beni görmüş. Babamla konuşmuş. 'Mahalledeki bütün erkekleri dövüyor, spora başlatalım' demiş. Bu sayede kick boks ile spora başladım." diye konuştu.

İlk yıllarda başarısız olduğunu ancak yılmadığını vurgulayan İrem, daha çok hırslandığını anlattı.

Şampiyon olacağına, madalyalar kazanacağına inandığını belirten İrem, şunları kaydetti:

"2012 yılında kick boks Türkiye şampiyonu oldum. Aynı yıl dünya şampiyonu oldum. 2013 ve 2014 yılında da dünya şampiyonu oldum. Avrupa şampiyonluğum da var. Boksta da Türkiye şampiyonu oldum. Kick boksta 3 kez dünya şampiyonu oldum. Bayrağımızı çok iyi bir şekilde temsil ettim. Boksta henüz dünya şampiyonluğum yok. Bu sene dünya şampiyonu olup bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğim."

Kaynak: AA