Göztepe, Beşiktaş'ı Puansız Uğurladı

Spor Toto Süper Lig'de Göztepe'ye 20 mağlup olan Beşiktaş, üst üste 4. dış saha maçından da 3 puan çıkaramadı Göztepe, Beşiktaş galibiyeti sonrası rakibiyle puanını eşitledi Ev sahibi ekibin kalecisi Beto, Türkiye kariyerinde 6. kez penaltıdan gole izin vermedi

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Göztepe'ye 2-0 yenilen Beşiktaş, üst üste 4. dış saha maçından 3 puan çıkaramadı.

Beşiktaş'ın Oğuzhan Özyakup'la bir penaltı atışından faydalanamadığı müsabakayı Göztepe, ikinci yarıda Cameron Jerome ve Wallace Reis'le bulduğu gollerle 2-0 kazandı.

Süper Lig'de bu sezonki 5. dış saha maçında Göztepe'ye mağlup olan Beşiktaş, deplasmanda kazanamama serisini 4. karşılaşmaya çıkardı.

Sezonun ilk deplasman maçında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u 3-1 yenen siyah beyazlı ekip, ardından Bursaspor ve Fenerbahçe ile 1-1, Atiker Konyaspor'la da 2-2 berabere kalırken, Göztepe karşısında sahadan puansız ayrıldı.

- Puanlar eşitlendi

Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla geçen Göztepe, rakibiyle puanını da eşitledi.

Ligde 9. hafta itibarıyla Beşiktaş 15 puanda kalırken, Göztepe de puanını 15'e çıkararak rakibini yakaladı.

Bugünkü karşılaşmaya kadar Süper Lig'de Göztepe ile yaptığı son 21 maçta sadece bir kez mağlup olan Beşiktaş, İzmir deplasmanında istediği sonucu alamadı.

- Jerome'un 2. golü

Göztepe'nin ilk golünü kaydeden Cameron Jerome, bu sezon Atiker Konyaspor maçının ardından 2. kez skora katkı sağladı.

Sarı-kırmızılı futbolcular, Jerome'un attığı ilk golün sevincinde, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 4 ay takımdan uzak kalacak Adama Traore'nin yedek kulübesinden aldıkları formasını gösterdi.

Sarı-kırmızılı ekibin ikinci golünü kaydeden Wallace Reis ise Göztepe formasıyla ilk kez golle buluştu.

Süper Lig'de daha önce Gaziantepspor'da mücadele eden savunma oyuncusu, Türkiye kariyerinde de ilk golünü atmış oldu.

- Kadu 7 ay sonra sahada

Göztepe'nin Brezilyalı oyuncusu Ricardo Martins de Araujo "Kadu", sakatlığının ardından yaklaşık 7 ay sonra sahalara döndü.

Maçta sakatlık yaşayan Wallace Reis'in yerine 66. dakikada oyuna dahil olan Kadu, son olarak geçen sezon 23 Mart 2018'deki Antalyaspor müsabakasında oynamıştı.

- Beto'dan penaltıya geçit yok

Göztepe kalecisi Beto, Oğuzhan Özyakup'un 19. dakikada kullandığı penaltı atışını kurtarırken, Türkiye kariyerinde 6. kez kalesini gole kapattı.

Bu sezon Trabzonspor maçında Burak Yılmaz'ın penaltı vuruşunda başarılı olan Portekizli kaleci, geçen sezon Kayserispor karşısında Deniz Türüç ve Güray Vural'ın, Kardemir Karabükspor maçında Mustapha Yatabere'nin, Akhisarspor karşılaşmasında ise Yevgen Seleznov'un penaltı atışlarında gole izin vermemişti.

Portekizli kaleci, Süper Lig kariyerindeki 9 penaltıdan 6'sını kurtarma başarısı gösterdi.

Öte yandan, oyunun son bölümünde sakatlanan Beto, yerini Göktuğ Bakırbaş'a bıraktı.

- Beşiktaş penaltıyı değerlendiremedi

Bu sezon lehine ikinci kez penaltı kararı verilen Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, atışı gole çeviremedi.

Siyah-beyazlı ekipte 2. haftadaki Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçındaki penaltıyı Ricardo Quaresma golle sonuçlandırmıştı.

Süper Lig'de üst üste 3. penaltı atışını sonuçlandıramayan Oğuzhan Özyakup, 2016-2017 sezonunda Gaziantepspor, geçen sezon da Kardemir Karabükspor maçlarında penaltı atışlarını kaçırmıştı.

- Lens cezalı duruma düştü

Göztepe karşısında bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırılan Beşiktaşlı oyuncu Jeremain Lens, cezalı duruma düştü.

Lens, ligin 10. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

Ayrıca, siyah-beyazlı ekipte oyuna sonradan dahil olan Mustafa Pektemek, bu sezon ligde ilk kez forma giydi.

Müsabakayı 8 bin 358 biletli izleyicinin takip ettiği açıklandı.

Kaynak: AA