Pendik'te Komşular Arası Basketbol Turnuvası Başladı

Pendik Belediyesi tarafından, “Pendik Cumhuriyet Kupası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Siteler Arası 3x3 Basketbol Turnuvası başladı.

Pendik Belediyesi, “Pendik Cumhuriyet Kupası” etkinlikleri kapsamında Siteler Arası 3x3 Basketbol Turnuvası düzenledi.

Kadınlar ve erkekler kategorisinde 16 yaş üstü sporculardan oluşan 40 takım turnuvada yer alıyor. Bugün başlayan ve yarın son bulacak olan turnuvada, kadrosunda 5 oyuncu bulunduran takımlar sahada 3 oyuncuyla mücadele ediyor.

2 gün boyunca basketbol heyecanı yaşatacak turnuvada dereceye giren ilk 3 takımın tüm sporcuları bisikletle ödüllendirilecek. Ayrıca turnuvaya katılan ve fitness salonu, yüzme havuzu ile basketbol sahası olan tüm sitelere ücretsiz olarak eğitmen desteği sağlanacak ve 3’er adet basketbol topu verilecek.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Cumhuriyetimizin 95’inci yıl etkinliklerine Pendik halkı olarak da Pendik Belediyesi olarak da çeşitli etkinliklerle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki cumhuriyet ülkemiz için önemli bir değer ve bu değeri toplum olarak hem yaşayarak hem yaşatarak hem de bu konuda duyarlılığı arttırarak desteklemek durumundayız. Daha sivil bir cumhuriyet kutlaması arzu ettik. Sporla, kültürle sanatla iç içe bir cumhuriyet kutlaması arzu ettik. Hafta sonları bir araya geldiğimiz keyifli etkinlikler yaptığımız bir cumhuriyet kutlaması arzu ettik. Cumhuriyetimizin 95’inci yıl dönümü münasebetiyle geçtiğimiz hafta paten yarışmalarımız vardı. Bu hafta siteler arası basketbol turnuvamız var. Önümüzdeki hafta da bisiklet turnuvamız olacak. Basketbol turnuvamızda sitelerimizden yarışmacı gençlerimiz spor severlemiz burada 2 gün ter dökecekler ve büyük ödülü almanın da gayreti içerisinde olacaklar. Elbette yarışmada ödüller çok önemli ama bizim arzu ettiğimiz şey insanlar arasında, ülkenin farklı kökenlerden gelen farklı hayat tarzlarını yaşayan farklı gelecek bakışları olan ama bu ülke denkleminde bir ve beraber olan bu ülkede omuz omuza var olacak insanlar arasında iletişimi güçlendirecek fırsatları sunmak" dedi.

Kaynak: İHA