Adana'da Su Sporları Festivali Başladı

Seyhan Baraj Gölü'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla organize edilen festivalin ilk gününde kano yarışları yapıldı.

Adana'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Su Sporları Festivali, kano yarışlarıyla başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Adana Valiliği, Türkiye Yüzme Federasyonu, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Adana Yelken Kulübünün destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında, kano sporcuları Seyhan Baraj Gölü kıyısında bir araya geldi.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri'nde minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen yarışlara 40 sporcu katıldı.

Türkiye Kano Federasyonu İl Temsilcisi Harun Akıllı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun hem sporcular hem de antrenörler açısından olumlu geçtiğini söyledi.

Akıllı, "Seyhan Baraj Gölü kano sporu açısından çok önemli bir yer. Hem iklim olanakları hem de rüzgarın istediğimiz şekilde sakin olması burayı önemli bir merkez haline getirdi." ifadelerini kullandı.

Kano yarışlarının bugün sona ereceğini aktaran Akıllı, "Dereceye giren sporcularımıza yarın Adana Yelken Kulübünde düzenlenecek törenle madalyaları sunulacak." diye konuştu.

Festival, bugün yelken, yarın da açık su yüzme yarışlarıyla sona erecek.

Kaynak: AA