Genç Boksörler Gelecek İçin Umut Verdi

Yıldız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar:'Gerek bayanlar gerekse erkeklerde gelecek adına çok umutluyuz. Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası ile gençlerimiz, 2020 ve 2024'e aday olduklarını kanıtladılar'

Yıldız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, milli sporcuların Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle gelecek için umut verdiğini söyledi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Anapa kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nı kızlarda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz, erkeklerde de 1 bronz olmak üzere toplam 5 madalyayla tamamladıklarını ifade etti.

Avrupa Şampiyonası'ndan istediklerini aldıklarını ifade eden Çınar, genç sporcularını özverili mücadelelerinden dolayı kutladı.

Çınar, Yıldız Boks Milli Takımı'nın Türk boksunun altyapısı olduğuna işaret ederek, "Biz burayı fabrikanın girişi olarak görüyoruz. Gerek bayanlar gerekse erkeklerde gelecek adına çok umutluyuz. Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası ile gençlerimiz, 2020 ve 2024'e aday olduklarını kanıtladılar." diye konuştu.

Sporcularının gerek duruşları gerekse çalışkanlıklarıyla kendilerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini vurgulayan Çınar, genç sporcuların daha başarılı olması için tüm imkanları seferber edeceklerini kaydetti.

Gençlerin yetişmesinde federasyonun çok önemli katkıları olduğuna dikkati çeken Çınar, "Federasyonumuz Türk boksuna gereken önemi veriyor. Bu da başarıların gelmesini sağlıyor. Bu anlamda Sayın Federasyon Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Çınar, bundan sonra daha çok çalışarak genç sporcuları olimpiyatlara hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Ordulu Gamze Soğuksu'yu makamlarında ağırlayarak altınla ödüllendirdi.

Milli sporcu, kendisini başarısından dolayı kutlayan Genç ve Bahtiyar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA