Huzurevi Bocce Takımı

Huzurevi sakinleri vakit geçirmek için öğrendikleri bocce oyununda Türkiye Şampiyonluğu'nu kendilerine hedef koydu.

UFUK ERTOP - Kırklareli Huzurevi'nin bocce takımı sporcuları Türkiye şampiyonluğunu kazanmak için iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu işbirliğinde yürüyülen 60 Yaş ve Üstü Bocce Ligi Türkiye Şampiyonası'nda şampiyonluk kupasını Kırklareli'ne getirmek için her gün antrenman yapıyor.

Takım, bu yıl da grup müsabakalarını geçerek Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Huzurevi sakinlerinden oluşturulan takıma gönüllü olarak katılan Bayram Özdağ (70), Ali Kaya (69), Naim Çağ (77) ve İrfan Babayurt (76) şampiyona için disiplinli bir biçimde antrenman yapıyor.

Her gün sabah saatlerinde huzurevi bahçesinde toplanan ihtiyar delikanlılar, antrenörleri Işık Önce eşiliğinde yaklaşık 4 saat süren antrenmanlarda çeşitli egzersizler ile açma germe hareketleri yapıyor.

Huzurevi içerisinde oluşturulan özel alanda çalışmalarını sürdüren takım, zaman zaman kendi arasında da maç yapıyor.

Takım Kaptanı Bayram Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 senedir kaldığı huzurevinde 2 senedir bocce oynadığını belirtti.

Takım arkadaşlarıyla disiplinli bir şekilde ve yoğun tempoyla çalıştıklarını ifade eden Özdağ, her gün yaklaşık 4 saat antrenman yaptıklarını söyledi.

Huzurevinde tanıştığı bocce ile hayata yeniden bağlandığını vurgulayan Özdağ, takıma katıldığı için çok memnun olduğunu söyledi.

Türkiye Şampiyonası'nda Kırklareli'ni temsil etmekten onur ve gurur duyacağını anlatan Özdağ, "Kısmet olursa Türkiye şampiyonasına gideceğiz. Arkadaşlarımla beraber her gün 3-4 saat sıkı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah niyetimiz bu sene kupa kazanmak. Kırklareli Huzurevi adına bir başarı getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Futbolla büyüyen bir nesil olarak önceleri bocceyi yadırgadıklarını anlatan Özdağ, şunları kaydetti:

- Bocce'yi bırakamıyorlar

"Başladıkça ve oynadıkça insanda bir hastalık haline geliyor bırakamıyorsun. Ben hasta olduğum halde bırakamadım. Bırakmaya da niyetim yok. Kırklareli'nde bu sporu tanımıyorlar. Kırklareli'nde bocce sahası olsa halk daha çok özenir ve merak edip sarılır.

Bunun için iyi bir oyun Kırklareli huzurevi halkına olsun herkese tavsiye ederim. Oyun oynarken istemesek de heyecan yapıyoruz, stres yapıyoruz. Yani ben biraz da kaybetmeyi sevmeyen bir insanım. Hırslı oynuyorum ve başarmak için bütün gayreti gösteriyorum."

- Yaşlılara uygun bir spor

Huzurevi Müdürü Erdoğan Çanakçı da bocce takımını çok önemsediklerini söyledi.

Takımın iki yıl önce kurulduğunu ifade eden Çanakçı, grup müsabakalarında 2'inci Türkiye Şampiyonasında 8'inci olduğunu belirtti.

Çanakçı, bocce takımının Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun lisanslı sporcuları haline geldiğini dile getirerek, müsabakalar ile diğer huzurevlerindeki yaşlılarla da kaynaştığını ifade etti.

Boccenin yaşlılar için uygun bir spor olduğunu belirten Çanakçı, şunları kaydetti:

''İddialıyız ve umarız bu yıl da büyük bir derece ile Kırklareli'ni temsil ederiz. Onlara bir yaşam sevinci oldu. Çok severek yapıyorlar. Bu spor sadece sporla kalmıyor, diğer huzurevindeki akranlarıyla beraber olmalarını da sağlıyor.

Spor aktivitesi açısından da bocce sporu bu yaştaki insanların yapabileceği en uygun, iskelet yapısına fiziksel yapısına uygun. Ayrıca sağlık açısından da bu sporun yaşlılık hastalığı alzaymır hastalığına da iyi geldiği bir şekilde sağlık açısından da onlara çok faydalı olan bir spor. Keyifle yapıyorlar, isteyerek yapıyorlar. Şu anda turnuvayı sabırsızlıkla bekliyorlar."

Kaynak: AA