'Hedefimiz İlk Üç'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın:'Dünya Şampiyonası'ndaki hedefimiz, tüm takımlarımızın ilk üçe girip, kupa alması' 'Son kamplardan edindiğim izlenim beni çok memnun etti. Tüm ekip inançlı'

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Dünya Şampiyonası'ndaki hedefimiz, tüm takımlarımızın ilk üçe girip, kupa alması." dedi.

Aydın, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 20-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'na ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde yapılan son Avrupa Şampiyonası'nda 5 altın ve 8 bronz olmak üzere 13 madalya kazandıklarını hatırlatan Aydın, "Milli güreşçilerimiz zorlu atmosferde tarih yazdı. Adeta Avrupa'ya İstiklal Marşı'nı ezberlettik." ifadelerini kullandı.

Aydın, Avrupa Şampiyonası'nın hemen ardından Dünya Şampiyonası için hazırlıklara başladıklarına işaret ederek, "İlk olarak işe Avrupa Şampiyonası'nın röntgenini çekerek başladık. Oradaki eksik yönlerimizi belirledik. Teknik ekiple sık sık toplantılar yaparak, bu konular üzerinde yoğunlaştık." diye konuştu.

Düzenlenen kamplar ve turnuvalarda sporcuların performanslarını değerlendirme şansı elde ettiklerini dile getiren Aydın, "Kampları bizzat yerinde takip ettim. Son kamplardan edindiğim izlenim beni çok memnun etti. Tüm ekip inançlı." şeklinde görüş belirtti.

- "Çalışmaların karşılığını alma zamanı"

Aydın, Dünya Şampiyonası öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, artık çalışmaların karşılığını alma zamanının geldiğini ifade etti.

Macaristan'da serbest ve grekoromen stil ile kadınlarda toplam 30 milli sporcunun mücadele edeceğini hatırlatan Aydın, "Dünya Şampiyonası'ndaki hedefimiz, tüm takımlarımızın ilk üçe girip kupa alması. Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl yapılan son Dünya Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7 madalya almıştık. İnşallah bu sayı artacak." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Şampiyonası kadrosuna ilişkin, şunları kaydetti:

"Kadromuzda daha önce dünya şampiyonluğu yaşamış tecrübeli isimler var. Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Yasemin Adar ve Metehan Başar daha önce bu başarıyı elde eden isimler. Sadece bunlar değil, kadroda yer alan diğer isimlerden de dünya şampiyonu olabilecek sporcular var. Tüm teknik heyet ve güreşçilerimize başarılar diliyorum. Macaristan'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, madalyalar ve kupalarla döneceğimize olan inancım tam."

Aydın, serbest güreşçilerden oluşan ilk kafilenin 18 Ekim Perşembe günü Macaristan'da olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA