54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Ardından

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı:'Hatasız bir turdu, güzel geçti. Sporcular, ülkemizden mutlu ayrıldı' 'Cumhurbaşkanımızın adına yakışır bir tur oldu'

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2018) başarıyla düzenlediklerini söyledi.

Küçükbakırcı, AA muhabirine Euskadi-Murias takımından İspanyol sporcu Eduard Prades Reverter'in kazandığı TUR 2018'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tura bu yıl 20 takımdan 140 sporcunun katıldığını hatırlatan Küçükbakırcı, yarışın ikinci kez Dünya Turu takviminde koşulduğuna dikkati çekti.

Organizasyonun dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olduğunu vurgulayan Küçükbakırcı, "Hatasız bir turdu, güzel geçti. Sporcular, ülkemizden mutlu ayrıldı." dedi.

Küçükbakırcı, ilk kez Konya'dan start alan turda bisikletçilerin aynı zamanda ilk defa Bursa'dan geçtiğine işaret etti.

Sporcuların, TUR 2018'in son etabında Avrasya Tüneli'nde pedal çevirerek kıta değiştirdiğine dikkati çeken Küçükbakırcı, "Bir ilk yaşandı. Bisikletçiler dünyada ilk defa denizin altından geçti." ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan tura ilişkin hep iyi yorumlar aldıklarının altını çizen Küçükbakırcı, "Cumhurbaşkanımızın adına yakışır bir tur oldu. 18 Dünya Turu takımından 9'u yarışa katıldı. Turun seviyesi her geçen sene yükseliyor. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu daha da geliştireceğiz." diye konuştu.

Turun ülkede bisiklet sporuna ilgiyi artırdığına değinen Küçükbakırcı, yarışı her yıl farklı güzergahlarda düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

Erol Küçükbakırcı, turun gelecek yıl 16-21 Nisan tarihlerinde yine Dünya Turu kapsamında gerçekleşmesi için Uluslararası Bisiklet Birliğinden onay aldıklarını dile getirdi.

TUR 2019'un hazırlıklarına ara vermeden başlayacaklarını belirten Küçükbakırcı, yarışı gelecek yıl Marmara Bölgesi'nde düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Küçükbakırcı, milli takımda görev yapması için yurt dışından antrenör getirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA