Kastamonu Belediyespor, EHF'de Kupayı Hedefliyor

EHF Kupası'nda geçtiğimiz yıl yarı finale kadar yükselen Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, bu yıl şampiyon olmak istiyor Antrenör Hakan Günal: 'Geçen yıl EHF Kupası'nda hem Türk hem de Avrupa hentbol camiasının beklemediği bir başarı yakaladık'.

ÖZGÜR ALANTOR - Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 2. eleme turunda Rumen ekibi SCM Ramnicu ile karşı karşıya gelecek Kastamonu Belediyespor Kadın Takımı'nın hedefi büyük.

EHF Kupası'nda geçtiğimiz yıl yarı finale kadar yükselen Kastamonu Belediyespor, yarım kalan işi bu sezon tamamlayıp, kupayı evine getirmek istiyor.

Organizasyonun 1. eleme turunda İsviçre ekibi Brühl'ü saf dışı bırakarak 2. eleme turuna yükselen Kastamonu Belediyespor, bu etaptaki ilk maçında SCM Ramnicu ile yarın deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Antrenör Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl takımın kuruluş amacının, EHF Kupası şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Geçen yıl Kastamonu Belediyespor'un çok iyi bir ivme yakaladığına işaret eden Günal, "Geçen yıl EHF Kupası'nda hem Türk hem de Avrupa hentbol camiasının beklemediği bir başarı yakaladık. Kimse bunu beklemiyordu. Bu seneki amacımız da aynı başarıyı tekrarlamak. Geçen seneki ivmeyi yakalayıp, en az final oynanamak, hatta kupayı almak istiyoruz." diye konuştu.

Yönetiminden sporcusuna kadar herkesin bu kupaya odaklandığının altını çizen Günal, "Kastamonu ve Türkiye'ye Avrupa'da bir kupa kazandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sporcularının moralli olduğunu aktaran Günal, "SCM Ramnicu maçının öneminin farkındayız. Yaklaşık 8 gündür bu maça hazırlanıyoruz. Takımda oyuncu arkadaşlarımızın durumu iyi. Pazar günü sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

- Ceren: "Rakibimizin gücünün farkındayız"

Kastamonu Belediyespor oyuncusu Ceren Coşkun, takım olarak SCM Ramnicu maçına çok iyi hazırlandıklarını anlattı.

Çalışmaları her açıdan sürdürdüklerini belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Hazırlık döneminde yaptığımız antrenmanların yanı sıra, rakibimizin daha önce oynadığı maçları izledik. Maç çok zor olacak. Rakibimizin gücünün farkındayız. Diğer taraftan şanslıyız çünkü rövanşı evimizde oynayacağız. Deplasmandan iyi bir sonuçla dönüp, burada turu geçmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl yarım kalan işi bu yıl tamamlamak istediklerini ifade eden Coşkun, "Arkadaşlarımızın hepsi bu maça motive oldu. Hocalarımız, yönetim ve arkadaşlarımız çok emek verdi. Hazırlıklar çok iyi geçti. Bu sezon Kastamonu'ya kupayı getirmek istiyoruz ve onun için çalışıyoruz. Ben geçen sezon Muratpaşa Belediyespor'da oynuyordum fakat burada geçen yıldan yarım kalan kupa var. Yarım kalan işi şimdi tamamlamak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA