Hani'de Satranç Turnuvası Düzenlenecek

Görevlendirme yapılan Hani Belediyesi tarafından ilçede okullararası satranç turnuvası düzenleneceği bildirildi.

"Merhaba Okul" sloganıyla tüm okullarda başlayacak olan turnuvaya katılacak öğrencilere, belediye tarafından santranç dağıtıldı.

Okul birincilerinin belirlenmesinin ardından ilçe birinciliği için Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Sanat Merkezi'nde turnuvanın finali gerçekleştirilecek.

Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, yaptığı açıklamada, ilk, orta ve lise kategorilerinde yapılacak turnuvaya katılacak öğrencilere şimdiden başarılar diledi.

Belediye olarak okullara dağıttıkları satranç malzemeleriyle ilçede kurulacak satranç kulübüne kurumsal bir yapı kazandıracaklarını aktaran Yazıcı, şunları kaydetti:

"Aynı basketbol, voleybol ve futbol takımlarımız gibi satranç takımımızda kurumsal yapısıyla bundan sonra çalışmalarını sürdürecek. Kurulacak olan satranç kulübü çalışmaları kapsamında Hanili çocuk ve gençlere ulaşarak onlara satranç eğitimleri vereceğiz. İl, bölge ve Türkiye geneli düzenlenecek olan turnuvalara katılmalarını sağlayacağız ve ümit ediyoruz ki satranç eğitimi verdiğimiz çocuklarımız ileride güzel dereceler alacaklardır."

Yazıcı, öğrencilere olumlu rekabet duygusunu aşılayarak, zihinsel ve fiziksel aktivitelerle sağlıklı gelişmelerine destek vermek amacıyla bu yıl birincisi düzenlenecek olan turnuvayla ilgili, "Bizim de amacımız Türkiye'de satranç konusunda söz sahibi olmak ve bunun da kaptanlığını Hani Kaymakamlığı ve Hani Belediyesi'nin yapmasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA