Suriyeli Güreş Şampiyonundan Mısır'a Spor Akademisi

Suriyeli güreş şampiyonu Amir Awad, sığındığı Mısır’da Suriyeli mülteciler için spor akademisi açtı.

Suriye’deki kaostan kaçarak Mısır’a sığınan güreş şampiyonu Amir Awad, Mısır’ın İskenderiye kentinde genç ve yetenekli Suriyeli güreşçileri eğitmek için Suriye Spor Akademisi’ni açtı. Akademide, yasa dışı göçle mücadele etmek ve yeni nesil Suriyeli sporcuları yetiştirmek için 20 Suriyeli göçmene dersler veriliyor. "Ben Suriye Güreş Milli Takımı’ndan kaptan Amir Al Awad. Asya, Arap ve Suriyeli güreş şampiyonalarının şampiyonuyum" diyerek kendini tanıtan Awad, 11 yaşındayken ilk güreş maçını kazandı. Awad 18 kez ulusal şampiyon oldu. Birkaç yıl sonra ise Suriye’deki savaştan kaçmak zorunda kaldı. Awad, "Suriye’de gelecek belirsizdi. Bu yüzden Mısır’a geldim" dedi.

Mısır’a geldikten sonra bir restoranda kasiyer olarak iş bulan Awad’ın bazı Suriyeli iş arkadaşları da sporcuydu. Awad iş arkadaşlarıyla bir araya gelerek İskenderiye’de Suriyeli mülteciler için bir spor merkezi açma fikrini oluşturdu. "Restoranda çalışan iş arkadaşlarım da spor yapıyorlardı. Bu yüzden kendi spor merkezimiz için bir girişim başlatmayı düşündük" diyen Awad, Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı’na (UNHCR) gidip destek istediklerini söyledi.

UNHCR’nin onlara ekipman aldığını ve destek verdiğini söyleyen Suriyeli güreşçi, "UNHCR bize her gün balık vermektense bize balık avlamayı öğretti" dedi.

Böylece Suriye Spor Akademisi’nin açıldığını belirten Awad, "Suriye Spor Akademisi’nde güreş, kickboks, aikido, karate, jimnastik, kadınlar için zumba ve aerobik gibi dövüş sanatları için günlük eğitimler veriyoruz" dedi.

Öğrencilerden biri olan Adel Mohammad Bizmawi, akademinin kendisine evindeki kaostan uzak yeni bir hayat verdiğini söyledi.

Kaynak: İHA