Muşlu Boksörler Şampiyonaya Hazırlanıyor

Muş'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki boksör takımı, önümüzdeki ay düzenlenecek Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Boks takımı antrenörü Eyüp Sezgin, kentte boks sporuna ilginin sürekli arttığını belirterek, yetiştirdikleri boksörlerin milli takıma kadar yükseldiğini aktardı.

Önümüzdeki ay düzenlenecek şampiyona için sürekli çalıştıklarını aktaran Sezgin, "Başarılı boksörlerimizden Yunus Emre Sertkaya geçen yıl 62 kiloda Türkiye birincisi olarak ay yıldızlı formayı giydi ve Romanya'da ülkemizi başarıyla temsil etti. Bu yıl da Türkiye ferdi boks şampiyonasına hazırlanıyor. Bu sporcumuzun Avrupa şampiyonu olması için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bunun dışında çeşitli kategorilerdeki ülke genelinde başarılı olan sporcularımız var. 50 sporcu ile alt minikler, üst minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde şampiyonalara hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Milli boksör Yunus Emre Sertkaya ise hedefinin daha çok çalışarak milli formayı en iyi şekilde taşımak olduğunu belirterek, "Avrupa'da hem Türkiye'yi hem de Muş'u en iyi biçimde temsil etmek istiyorum. Bu nedenle antrenörlerimizin verdiği programla çalışmalarımı sürdürüyorum." dedi.

Kaynak: AA