Genç Piyanistlerden Uluslararası Başarı

Uluslararası yarışmalarda önemli dereceler elde eden Damla Koşar (18) ve Arya Su Gülenç (8), Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen "RUSSIA/ St. Petersburg 2018 / Ninth Savhinsky International Music Competion" yarışmasında piyano dalında ikincilik elde etti.

Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezi’nde Rus asıllı Elena Çekiç’ten ileri seviye piyano dersi alan Koşar ve Gülenç, 2-7 Ocak tarihlerinde düzenlenen yarışmada zorlu rakiplerle yarıştı.

Koşar, yarışmada grubunda ikincilik elde etti. Konuyla ilgili konuşan Koşar, "Bu kesinlikle iyi bir sonuç. Buradaki yarışma koşulları ve jüri kriterleri oldukça sert." dedi.

Gülenç’in yarıştığı grupta ise birincilik derecesi çıkmadı. Birinciliği az bir farkla kaçıran Gülenç, "Çok sıkı çalışmama ve hatasız performansıma rağmen ancak ikinci olabildim." diye konuştu..

Genç yeteneklerin müzik direktörü Rüstem Avcı da yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu çocuklar her şeyden önce gerek stilleriyle, gerekse geçmiş yarışmalarda elde ettikleri birincilikleriyle kendilerini zaten kanıtladılar. Biz St. Petersburg’a tereciye tere satmaya gittik ve piyano konusunda ne denli iyi olduğumuzu aldığımız derecelerle ortaya koyduk. St. Petersburg’da Rusların yanı sıra dünyanın en iddialı yarışmacılarını da izleme şansı bulduk. En az onlar kadar iyi olduğumuzu görmek bizi çok mutlu etti. Başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere destekçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 20-22 Ocak'ta Gürcistan Tiflis Uluslararası Mozart yarışmasına bir öğrencimizle katılıyoruz. Buradan da çok iyi bir derece bekliyoruz."

Kaynak: AA