Kurtuluş Koşusu'nu 'Good Curry' Kazandı

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla düzenlenen Kurtuluş Koşusu’nu "Good Curry" kazandı.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda İngiliz safkanlarının kıyasıya bir mücadele verdiği 2018 yılı Kurtuluş Koşusu’nun bu yılki galibi, İsmail Hadioğlu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu 6 yaşındaki doru erkek safkan "Good Curry" oldu. Jokey Halis Karataş idaresinde Kurtuluş Koşusu’nda boy gösteren klas safkan, kariyerinin 10. koşu galibiyetine ulaştı.

Kum pistte 1400 metre mesafe üzerinden düzenlenen, 165.000 TL birincilik ikramiyesi olan ve 4+ yaşlı, tamamı erkek 6 safkan İngiliz atının birincilik mücadelesi verdiği Kurtuluş Koşusu’nda ikinciliği, Akın Sözen idaresindeki "Hot Chocolate" elde ederken, "Kreacher" de Gökhan Kocakaya ile üçüncü oldu.

Düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci’ye kupasını ve çiçeğini, Vali Mahmut Demirtaş verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün safkanın jokeyi Halis Karataş’a çiçeğini ve hediyesini verdiği törene, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ile Adana Hipodrom Müdürü Burhan Şatır da katıldı.

Kaynak: İHA