Diyarbakır'a 40 Yaş Üstü Futbol Turnuvası Başladı

Kurumlar arası kaynaşmayı arttırması amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destek verdiği 40 Yaş Üstü Futbol Turnuvası başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurumlar arası kaynaştırmayı artırmak amacıyla futbol turnuvası düzenliyor. 9 kurumun takım oluşturup katıldığı turnuva Seyrantepe Spor Kompleksi’nde başladı.

İki grup şeklinde başlayan maçlar her hafta sonu oynanacak. 9 takımın lig A ve B olarak iki grup halinde mücadele edeceği turnuvada gruptan çıkan takımlar çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarında karşılaşacak.

A grubunda basın mensuplarından oluşan Basınspor, Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu (ASKF), Türkiye Futbol Amatörleri Derneği (TÜFAD) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte 4 takım mücadele ederken, B grubunda Valilik, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü ve Vergi Dairesi yer alıyor.

Cumartesi günü karşılaşan Basın Spor ile Milli Eğim Spor takımlarının ardından turnuvanın ikinci gününde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Vergi Dairesi Futbol takımları karşılaştı. Seyrantepe Spor Kompleksinde yapılan maç öncesi futbolcular ısınma hareketleri yaptı. Dostluk havasının hakim olduğu ve 10.30’da başlayan maç, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Maçı Milli Eğitim Spor 6-0 kazandı. Bugün ise Maliye Spor ile karşılaşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşılaşmayı 5 - 1 kazandı.

Kentteki spor bileşenleri ile kurumlar arasında dayanışma ruhunu artırmak amacıyla düzenlenen turnuvanın yapıldığı stada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın takımlar, sporcular, antrenörler ve hakemlere başarılar dilediği pankart asıldı.

Kaynak: İHA