Coutinho Barcelona'da

Liverpool'un Brezilyalı yıldızı Coutinho, 160 milyon Euro'ya Barcelona'ya transfer oldu.

Coutinho Barcelona'da
Barcelona, uzun süredir peşinde olduğu ve yılan hikayesine dönen Philippe Coutinho'nun transferinde mutlu sona ulaştı. Neymar'ın yaz transfer döneminde 222 milyon Euro'ya Paris Saint Germain'e transfer olması üzerine sol kanat için arayışa giren Barcelona yönetimi Coutinho'da karar kılmıştı.

Barcelona hocası Ernesto Valverde, Coutinho'yu ısrarla istemesine rağmen, Liverpool Brezilyalı yıldızı bırakmamıştı. 105 milyon Euro'ya Dembele'yi kadrosuna katan Katalan temsilcisi, Fransız yıldızın yaşadığı uzun dönemli sakatlık sonrası, devre arasında tekrar Liverpool'un kapısını çaldı.

İki takım arasında gerçekleşen pazarlıklarda ortak nokta bulundu ve Barcelona, Liverpool ile Coutinho transferi için tam 160 milyon Euro karşılığında anlaşma sağladı.

Coutinho Barcelona'da

Coutinho, Liverpool'un Dubai'deki hazırlık kampına götürülmemişti ve yıldız futbolcuyu son ana kadar takımda kalmaya ikna etmeye çalışmıştı. Ancak bu girişimler, Coutinho'nun Barcelona'ya transfer olmak yönündeki isteğinde ısrarcı olmasıyla sonuç vermedi.

160 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer olan Coutinho, kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu olarak tarihe geçecek.

2013 yılının devre arası transfer döneminde İnter'den 10 milyon euro'ya transfer olan Coutinho, Liverpool formasıyla 201 maça çıkarken 54 gole imzasını attı.