Mahalle Ligi Şampiyonları Belli Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan Mahalle Ligi Futbol Turnuvası, Dursunbey’de 102 takımdan yaklaşık bin öğrenci ile tamamlanırken, final maçlarında yıldızlarda Gladyatörler, gençlerde ise Dursunbey Gençlik takımları şampiyon oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu tabana yaymak amacıyla ’İmkan Bizden Oynamak Sizden’ sloganıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, 20 ilçeden binlerce sporcunun mücadele ettiği Mahalle Ligi Futbol Turnuvası, Dursunbey’de tamamlandı.

Laliga Halısaha’da gerçekleşen turnuvaya ilçe genelinden 102 takım katılırken, eleme ve grup usulü yapılan maçların ardından çeyrek final, yarı final ve final maçları oynandı. Heyecan dolu müsabakaların yaşandığı turnuvada 6 Ocak Cumartesi günü final müsabakaları gerçekleşti. Birbirinden güçlü takımların katıldığı turnuva Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde gerçekleşirken, Yıldızlarda finale Gladyatörler ve ATGB takımları kaldı. Gençlerde ise Dursunbey Gençlik ile Süvariler Takımı finale adlarını yazdırdı. Final maçlarını Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Turhan, Vacit Kahvecioğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.

11 -13 yaş arası çocukların katıldığı Yıldızlar kategorisinde rakiplerini eleyerek finale adlarını yazdıran Gladyatörler ve ATGB takımları kıran kırana geçen final maçına karşı karşıya geldiler. ATGB takımını 1-0’lık skorla geçen Gladyatörler takımı bu kategoride şampiyonluğunu ilan etti. Bu kategoride üçüncü Kavacık, dördüncü ise Osmanlıspor takımı oldu.

13-16 yaş arası gençlerin mücadele ettiği Gençler kategorisinde ise şampiyon Dursunbey Gençlik Takımı oldu. Kıyasıya bir mücadele ile geçen maçta Dursunbey Gençlik rakibi Süvariler’i 3-0’lık net bir skorla geçerek şampiyon oldu. Bu kategoride üçüncü ÇPAL, dördüncü ise Halisdemirspor takımı oldu. Müsabakaların ardından protokol tarafından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi.

Kupa töreni sonrası açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, üç yıldan bu yana devam eden bu turnuvanın, Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğunu söyledi.

Bu konuda kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür eden Başkan Bahçavan, turnuvada başarı elde eden takımları kutladı. Kupa töreninin ardından toplu olarak fotoğraf çekilen sporcular, Balıkesir’de oynanacak olan diğer mücadelelerde de başarı elde etmek istediklerini belirttiler.

Kaynak: İHA