Kartepe Kulüpleri Malzemeye Boğuldu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bölgedeki 19 amatör kulübe malzeme yardımı yaptı. Malzemenin yanında futbol kulüplerinin aktarmaları ve ulaşımları da belediye tarafından karşılanacak.

Kocaeli sporuna ve sporcusuna destek vererek örnek olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bölgesinde yer alan 19 kulübe, takım başı 4 bin 300 TL malzeme yardımı yaptı. Verilen malzemelerin yanında futbolda mücadele eden Süper Amatör Lig kulüplerine 10, 1. Amatör Lig kulüplerine 6 ve 2. Amatör Lig kulüplerine ise 4 adet bonservis aktarma desteği veren Üzülmez, tüm kulüplerin il içi ve il dışı sportif organizasyonlarının ulaşımı için otobüs tahsis etmeye bu yıl da devam edileceğinin müjdesini verdi. Malzeme dağıtım törenine Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Bursa DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, Kartepe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Harun Arslan, KASKF Başkanı Murat Aydın, Kartepe Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yaptı ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in sporun her dalında kulüp ve sporculara sahip çıktığını, bu desteğin bir gönül işi olduğunu belirterek verilen desteğin son derece önemli olduğunun altını çizdi. KASKF Başkanı Murat Aydın görev yaptığı süre içerisinde Başkan Üzülmez’in ve belediyenin yatırımlarını takdirle karşıladığını belirtti.

“Ülkede söz sahibi bir ilçeyiz”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sadece Kocaeli’nin değil, ülkede söz sahibi bir spor kenti olduklarının altını çizerek “Ben de eski bir sporcuyum. Kısacası bu işin içinden yetiştim. Sporda tesisleşmenin ne kadar önemli olduğunu bilerek hareket ediyorum. İlçemizin hemen hemen her yerinde toplam 21 adet suni çim sahamız var. Arslanbey ve Maşukiye statlarımız hazır. Maşukiye Stadı’nın ışıklandırılmasını da tamamladık” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Üzülmez “Ataevler, Sarımeşe ve Eşme mahallelerinde tesisleşmeye başladık. Uzuntarla’da ise büyük bir spor kompleksi yapacağız. Kompleksin ihalesi bu yıl yapılacak. Sadece futbol değil, yamaç paraşütü, su kayağı tesisleri, tırmanma yarışları, ralli sporları, doğra ve adrenalin sporları ile ilgili tesisler, ulusal ve uluslararası şampiyonaların yapıldığı bir ilçe olarak sadece Kocaeli değil, ülkenin en önemli bölgelerinden birisi haline geldik” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının sonunda Başkan Üzülmez, “Geçen yıl Kocaeli üniversitemiz ile birlikte kentin en önemli spor adamlarının yer aldığı Spor Şurası ile fikir alış verişimiz oldu. Ortaya çıkan sonuçlara göre hamlelerimizi yaptık. Bugün de 19 spor kulübümüzün ihtiyaçları doğrultusunda malzeme desteği veriyoruz. Futbol kulüplerimizin aktarmalarını yapıyoruz. Aktarma ile ilgili katkıyı galiba ilk kez biz gerçekleştirdik. Ulaşım konusunda da kulüplerimize katkımız oluyor. Bölgemizdeki kulüplerin başarılı olması adına üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Malzeme yardımında bulunulan kulüpler şöyle;

“Acısuspor, Arslanbey Belediyespor, Arslanbey Organize Sanayi, Derbentspor, Derbent Esnafspor, Eşmespor, Kartepe Belediyespor, Kartepe Masterler, Keremspor, Köseköy Ateşspor, Sarımeşespor, Suadiyespor, Maşukiyespor, Şirinspor, Nusretiyespor, Uzunçiftlikspor, Uzuntarla Masterler, Uzuntarla Belediyespor, Uzuntarlaspor.”

Kaynak: İHA