Yusuf Namoğlu Beyaz Tv'ye konuştu

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu video hakem uygulamasının ilk olarak Türkiye Kupası yarı finalinde kullanılacağını söyledi.

Yusuf Namoğlu Beyaz Tv'ye konuştu
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Beyaz Tv spor servisinden Devrim Zengi'ye özel açıklamalarda bulundu.

VAR sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Namoğlu 'Kısmet olursa sezon sonuna doğru Türkiye Kupası'nın yarı finali ve finalinde kullanılacak. İnternet üzerinden online olarak yapmayı planıyoruz.' diye konuştu.

Namoğlu, çok eleştirilen hakemlerin ise ikinci yarı için hem teknik hem de mental olarak hazırladıklarını söyledi.

İşte o röportajdan öne çıkanlar;

Başkanım ikinci yarı başlayacak hem hakemlerden hem ligden beklentiniz nedir.?


İkinici yarı için ilk yarıda yapılan bazı hataların hangi başlıklarda olduğunu tespit ettik. Ve dolayısıyla başta Roberto Rosetti olmak üzere bizlerinde anlatımıyla hakem arkadaşlara anlattık. İkinci yarıda hakem arkadaşlara hataların minimuma inidirmeye çalıştık. Hakem arkadaşların yetenekleri var ben inanıyorum ki hakemler ilk yarıdan ikinci yarıya göre daha iyi bir performans sergileyeceklerdir. Hakemlerimizi sadece teknik yönden değil psikolojik olarak da hazırlamaya çalışıyoruz.

Yusuf Namoğlu Beyaz Tv'ye konuştu

KUPA YARI FİNALİNDE KULLANILACAK


VAR'a tam olarak ne zaman geçiyoruz?

Kısmet olursa sezon sonuna doğru Türkiye Kupası'nın yarı finali ve finalinde kullanılacak. İnternet üzerinden online olarak yapmayı planıyoruz. Şu anda iyi gidiyoruz 28 müsabakada bu deneyler yapıldı. 12 -14 Temmuz'da Riva'da online olarak ilk kez yapacağız. Yani sahadaki hakem video hakemle kulaklıkla konuşma imkanı olacak. Ta ki kupa maçına kadar. Allah kısmet ederse de seneye uygulamaya koyacağız. Burada amaç açık ve net hataları tespit etmek. Sana göre bana göre olanları gri olanlara karışmayacak.

Yusuf Namoğlu Beyaz Tv'ye konuştu

HATASIZ HAKEM OLMAZ

'VAR kurumları rahatlatacak' dediniz. Sanırım yanlış anlaşıldı. Ne demek istediniz?


Öyle şey olmaz. VAR'ın amacı futbola katkıda bulunmak. Hakem sahada adaleti dağıtmaya çalışıyor. Ama insani hatalar yapıyor. VAR'ın macı adaletin daha iyi dağıtılmasını sağlamak. İtalya'da Almanya'da hakem hatası var dolayısıyla VAR sistemi gündeme geliyor. Bizde de var dünyada var. Hatasız hakem olmaz. 

Yusuf Namoğlu Beyaz Tv'ye konuştu

ÇAKAR'A YEŞİL IŞIK

'Ahmet Çakar VAR siteminin başına ben geçiyim' dedi. Ne düşünüyorsunuz?

Bir tamamlayalım da kadroya davet ederiz. Ahmet Çakar gibi üst düzey finallerde görev yapmış hakem arkadaşlar tabi ki bu gibi görevlerde daha iyi görev yapabilirler. Zaten FIFA'nın da aradığı deneyimli tecrübeli isimler.