Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi Meclis toplantı salonunda, Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında yapılan ocak ayı toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Sözleşmeli personel çalıştırılması ücret tespiti konusunun görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, yapılan müdürlük sınavını kazanarak çeşitli müdürlüklere asaleten atanan personeller hakkında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından meclise bilgi verildi.

Toplantıda, İmar ve Şehircilik ile Yapı Kontrol müdürlükleri yönetmelikleri oy birliğiyle kabul edilirken, amatör spor kulüplerine yardım yapılması hususu da görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda diğer konular da görüşülerek karara bağlanırken, Başkan Baysan bir süre daha meclis üyeleriyle sohbet etti.

- Çorlu'da kapalı pazar yeri inşaatı

Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak, 4 asansör ve 3 merdivenin bulunduğu pazar yerinde 5 metre genişliğinde 272 tezgah yer alacağını söyledi.

Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular için ayrılmış özel bölümler ile kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacağını ifade eden Baysan, çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit ile Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için lokasyonların bulunacağını kaydetti.

Baysan, zemin katta meyve-sebze satışının yapılacağını da belirterek, ''Pazar yerimiz çok güzel bir yapıya sahip olacak. Otomatik temizleme sisteminin kullanılacağı pazar yerinde, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet edecek 111 araçlık açık otopark ile pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otopark bulunacak.'' dedi.

- Genç yüzücü milli takıma davet edildi

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) yüzücüsü Mert Ziya, Türkiye Genç Milli Takım kamp kadrosuna davet edildi.

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Tolga Kipriye, yaptığı açıklamada, yüzme sporunun Çorlu'da günden güne geliştiğini belirtti.

Kendilerinin de bu manada çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Kipriye, şunları kaydetti:

''Bunun en güzel örneği elde edilen dereceler ve Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücümüz Mert Ziya'nın ikinci kez Genç Milli Takım kampına davet edilmesidir. Bu başarıların elde edilmesi konusunda emeği bulunan havuz kadromuza ve yüzme sporunun Çorlumuz da gelişmesine desteğini esirgemeyen, 2017-2018 sezonu tüm yarış takvimini ve test yarışlarını kaçırmadan maddi ve manevi destek vererek yüzücülerimizin performansının gelişmesine destek olan başta Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan'a teşekkür ederiz"

Kaynak: AA