Cesur Pakarda Açıklaması 'Edirnespor Borçsuz Nadir Kulüpler Arasına Girecek'

Edirnespor Sportif Direktörü Cesur Pakarda, Edirnespor Kulübü’nün geçmiş yıllardan bu yana yansıyan 3 milyon TL üzerinde bulunan SGK ve vergi borçlarının bu yıl yapılan ödemelerle 200 bin liraya kadar düştüğünü söyledi.

Edirne’de, özel bir kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Edirnespor Sportif Direktörü Cesur Pakarda, BAL’da mücadele eden Edirnespor’un, geçirdiği ilk yarı sezon dönemini değerlendirdi.

“Ekonomik transferler yapıp bütçemizi koruduk”

Pakarda, takımın şu an Antalya’da kampta olduğunu belirterek, “Edirnespor’un 2017/2018 ilk yarı değerlendirmesini sizlerin vesilesi ile Edirneli futbolsevere aktarmak istedik. Şu an liderle aramızda 11 puan fark var. Bu çok bir fark değil. Matematiksel olarak hiçbir şey bitmez. Mücadelemizi ligin sonuna kadar kovalayacağız. Aramızdan ayrılan 9 arkadaşımız oldu ve yeni gelen arkadaşlarımız oldu. Giden oyuncularımızın yerine daha ekonomik oyuncular alarak, yaklaşık 334 bin liranın üzerinde kulübümüz artıya geçmiş oldu” dedi.



Edirnespor Kulübü borçsuz bir kulüp olma yolunda”

Edirnespor Sportif Direktörü Cesur Pakarda, Türkiye’nin borçsuz nadir kulüpleri arasına girmeleri konusunda büyük bir mesafe kat edildiğini vurgulayarak, “Edirnespor, Edirne Belediyesi’nin takımı. Edirnespor yıllardan beri zor bir süreç geçiriyor. Yıllardır hedef konuluyor ama her sene başarısızlık değil de ligi istenilen hedefte tamamlayamıyor. Edirne Belediyesi’ndeki maddi sıkıntıları herkes biliyor. Zaten yıllardan beri belediye başkanımız Recep Gürkan’ın katkılarıyla, Edirnespor’un 3 milyon TL üzerinde olan SGK ve vergi borçları şu an 200 bin lira gibi rakamlara düştü. Bu da çok ciddi bir başarıdır. Sportif anlamda ortada başarı olmasa da idari anlamda büyük bir yol kat edilmişti. Şu an bir seferde ödenebilecek ve Edirnespor’un borçları sıfırlanacak duruma gelmiştir. Ben kulüp adına çok teşekkür ediyorum başkanımıza” ifadelerini kullandı.

“Alt yapı için dev proje oluşturulmalı”

Edirnespor’un kentin en köklü kulüplerden olduğunu belirten Pakarda, şehir genelinde amatör liglerde mücadele eden yetenekli oyuncuların geleceklerine yön verecek, alt yapı projelerinin öneminde değinerek, “Bir defa Edirnespor alt yapıya çok iyi organize olması lazım. Amatör kulüplerde mücadele eden çocukları o kulüplerinde girişimleri ile Edirnespor çatısı altında toplamamız lazım. Proje ile olacak işler bunlar. Alttan yetişen oyuncu portföyü şu an yok. Semt kulüplerinin alt yapıları yok. Sadece şu an spor okulları bu işi yapmaya çalışıyor, iyi ki de varlar. Ama alt yapı konusu dev proje ile masaya yatırılıp hayata geçirilmek zorunda” dedi.

Kaynak: İHA