Akhisar Kupada Son Dakikalarda Güldü

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Teleset Mobilya Akhisarspor, yeni stadında ağırladığı Kayserispor’u, Eray Ataseven’in 89.dakikada attığı kafa golüyle 1-0 mağlup etti.

Maçın ardından basın toplantısında her iki takımın teknik sorumluları açıklamalarda bulundu. T.M. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kupanın bizim için önemli olduğunu söylemiştik. Çeyrek finale geldik, oradan yarı final ve final umudu yaşamak bizi heyecanlandırıyordu. Bugün buna layık şekilde maçın başından sonuna kadar oynadık. Ligin iyi takımlarından biri olan Kayserispor’a karşı çok üstün oynadık. Bir tane kornere attırdık, bir veya iki tane de pozisyon verdik. Bu oyun taraftarımızı ve bizi mutlu etti. Takımımız maçın başından sonuna kadar aynı şekilde iyi mücadele ettiler. Çok heyecanlı ve güzel bir maç oldu” dedi.

Kendilerine sürekli gündüz maçı verilmesini eleştiren Buruk, “Gece maçlarının her zaman kalitesi biraz daha yüksek oluyor. Maalesef bundan sonraki 3 haftada yine saat bir buçukta oynayacağız. Bunu sezon başından beri dile getiriyoruz, neden devamlı biz gündüz maçı yapıyoruz diye. Maç planlayan arkadaşlarımız sanki biz bunu söylemiyormuşuz gibi devamlı maçlarımızı bir buçuğa koyuyorlar. Bu saatin futbol açısından çok sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Hem oynamak hem seyretmek için. Bunu yayıncı ve federasyonun dikkate alıp maçı buna göre planlaması lazım. Bu maçlar çok zorlu oluyor” diye konuştu.

Transfer sürecinin bitimine kısa bir süre kala hücum bölgesine bir oyuncu alabilmek için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Buruk, “Şu anda görüştüğümüz oyuncular var. Bir oyuncu daha alabilirsek bize katkı sağlayacak iyi olurdu. 4-5 saat kaldı. İnşallah bir oyuncu yetiştirebiliriz. Hücum bölgesinde ihtiyacımız var. Bu gece netleşir” ifadelerini kullandı.

Kayserispor cephesi

Maçın ikinci yarısında hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle tribüne gönderilen Marius Sumudica’nın yerine basın toplantısına katılan Kayserispor Yardımcı Antrenörü Hakan Ertürk, ligde ve kupada olumlu çıkışlarının devam ettiğini söyledi.

Ertürk, “Kupada ilk defa mağlup olduk. Kupanın bütün ayaklarında galip gelerek turları geçtik. Maçın başlarında tutuk başladık, ancak yine bu dakikalarda yüzde yüz gol pozisyonundan yararlanmadık. Maç bizim kontrolümüzde geçti. Son dakikada verdiğimiz pozisyonda golü yedik. İçeride oynayacağımız maçta bunu telafi edeceğiz. Kayserispor olarak çok iyi yoldayız. İyi bir takımımız var, bunun da bizi hedefe götüreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA