Türkiye, Yüzmedeki Hedefine Gençlerle Ulaşacak

İçel'deki Olimpik Yüzme Havuzu'nda kampa giren Yıldız ve Genç Milli Yüzme Takımı, Türk yüzücülerin dünyanın ilk 8'inde yer alma hedefinin ilk basamağı olan Genç ve Yıldız Avrupa Yüzme Şampiyonası'na hazırlanıyor Milli takım antrenörü Çelik: 'Japonya'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadar 34 kamp programına ulaşmaya çalışacağız. Bu programlarda en iyi şekilde çalışıp Türk yüzücülüğünün kaderini değiştirmek istiyoruz' 'Alttan çok güçlü bir erkek takımımız geliyor. İyi de bir bayan takımımız var. Türkiye'nin 45 yıl sonra dünyanın en iyi 8 yüzme ülkesinden biri olacağına inanıyorum. Bunu da hep birlikte başaracağız'

SEZGİN PANCAR - İçel'de kampa giren Yıldız ve Genç Milli Yüzme Takımı, mart ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanırken, sporcuların performansları Türkiye'nin gelecekteki hedeflerine ulaşmak için umut veriyor.

İçel'de, 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları kapsamında kazandırılan Olimpik Yüzme Havuzu'nda kampa giren milli takım, 24-25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya ve Slovenya'da düzenlenecek olan Genç ve Yıldız Avrupa Yüzme Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladı.

Milli takım antrenörü Aykut Çelik'in yönetiminde hazırlıklarını sürdüren 19 sporcu, hedefledikleri madalyalara ulaşmak için günde 4,5 saatlik su, 1,5 saatlik kara antrenmanı yapıyor.

Gençlerin mental ve fiziksel kondisyonlarının da takip edildiği kampta, özel kuvvet antrenörü ve biyomekanik antrenörü aracılığıyla performans analizleri gerçekleştiriliyor.

- Gençlerin gelişimi izleniyor

Çelik, kamp programıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası organizasyonlar öncesi 6. kampı yaptıklarını belirterek, Türkiye Yüzme Federasyonunun tüm imkanlarını gençlerin yetiştirilmesi için seferber ettiğini söyledi.

Kampın sonunda yapacakları analizlerle sporcuların gelişimlerinin inceleneceğini vurgulayan Çelik, kamp sayılarının fazla olmasının Türk Milli Takımı'nın şampiyonalara çok iyi hazırlandığının göstergesi olduğunun altını çizdi.

Çelik, Avrupa Şampiyonası'nda kendilerini test etme imkanı bulacaklarını aktararak, "Hedeflerimiz doğrultusundaki ilk yarışımız 24-25 Mart tarihlerinde Slovenya'da Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na, Avusturya'da ise Gençler Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Bu yarışlar daha çok test içerikli yarışlar. Kendimizin durumunu göreceğiz. Bu şampiyonalarda birçok madalya kazanacağımızı düşünüyorum. Girdiğimiz turnuvanın rekorunu da kırmayı istiyoruz." dedi.

- "Türkiye'nin yüzmede yüzü gülecek"

Erzurum'da da 7 kamp programı yapacaklarını kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Japonya'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadar 34 kamp programına ulaşmaya çalışacağız. Bu programlarda en iyi şekilde çalışıp Türk yüzücülüğünün kaderini değiştirmek istiyoruz. Hem Avrupa Şampiyonası'nda başarı elde edip, hem de Dünya Şampiyonası'nda çok sayıda oyuncuyla olimpiyat vizesi almayı hedefliyoruz. 2020'deki olimpiyatlar bizim için çok önemli. Bu olimpiyata maksimum oyuncuyla katılıp, en az 1 veya 2 madalya için kulaç atacağız. Bu madalyaların 2020'de geleceğini umut ediyorum."

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin yüzmede yüzünün güleceğini düşünüyorum. Geçen yıl bayan takımımız gençlerde Avrupa beşincisi olurken, Dünya Şampiyonası'nda ise sekizinciliği elde etti. İslam Oyunları'nda da birçok madalya aldık ama aldığımız madalyalardan ziyade yaptığımız en iyi zamanlara bakıyoruz. Avrupa Kısa Kulvar'da bayrak takımımız altıncı oldu. Yani alttan çok güçlü bir erkek takımımız geliyor. İyi de bir bayan takımımız var. Türkiye'nin 4-5 yıl sonra dünyanın en iyi 8 yüzme ülkesinden biri olacağına inanıyorum. Bunu da hep birlikte başaracağız."

Genç sporculardan Ece Onatça (14) da güzel bir kamp geçirdiklerini belirterek, milli takıma girip, uluslararası şampiyonalarda başarı yakalamak istediğini anlatırken, Mina Ada Solaker (14) ise kariyeri için çok çalıştığını ifade ederek, "Milli takımda olmak, çalışmak ayrı bir heyecan ve gurur. Çalıştığımız olimpik havuz da çok güzel. İlk hedefim milli takımda kalıcı olmak." dedi.

Yıldız ve Genç Yüzme Milli Takımı'nın İçel'deki kamp programı 2 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak: AA