Turgutluspor'un Geleceği Emin Ellerde

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutluspor Kulüp Başkanı Hakan Sezer, TFF 3. Lig 2. Grupta yer alan Turgutluspor’un alt yapı takımlarını ziyaret etti. Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Turgutluspor’un geleceği bu sahalarda, onların geleceğini planlıyoruz" dedi.

Alt yapı çalışmalarına hız veren Turgutluspor’da genç oyuncuları ziyaret eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, oyuncularla ve teknik kadro ile bol bol sohbet etti. Alt yapı koordinatörü Eray Gülay’dan detaylı bilgiler alan Başkan Şirin daha sonra en ufak yaş grubu ile kısa süre futbol oynadı. Bu sezon A takımda 23 kişilik kadroda 9 alt yapı oyuncusunun bulunduğunu ifade eden Turgay Şirin, alt yapıya yarışmacı gruplar olarak baktıklarını başarıdan ziyade gelişimi ön planda tuttuklarını belirtti.

U10 ile U14 takımlar arası grupları yerel ligde, U15 ile U19 arasındaki grupların Ulusal Akademi liginde mücadele ettiğini ifade Turgay Şirin, alt yapıdaki faaliyetlerden memnun olduğunu söyledi.



Başkan Şirin, "Turgutluspor alt yapısındaki takımlarımızın çalışmalarını görmek için bugün buradayız. Biliyorsunuz 2017 yılının Eylül ayında akademi şeklinde faaliyete geçen alt yapımız değişik yaş grupları ile müsabakalara katılmaya başladı.

Yeni bir yapılanmaya girdi. Buradaki hedefimiz Turgutluspor’un gelecek alttan özellikle de kendi çocuklarımızdan oyuncular almasına katkı sağlamak. Bugün burada olarak çocuklarımızın çalışmalarına heyecan katmak istedik. Ama bizde çalışmaları görünce onlar kadar heyecanlandık. Çalışmalara desteklerimiz devam edecek. Turgutluspor’un yarınlarının garanti altında görmek çok sevindirici. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren Turgutlu bir spor kenti olacak demiştik ve bugün bunu görüyoruz” dedi.

Akademi ligleri hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Hakan Sezer ise şunları söyledi: “Turgutluspor’un akademi ligleri 9 gurup halinde, 1 alt yapı sorumlusu, 5 antrenör, 2 kaleci antrenörü ile hizmet vermektedir. U-15, U-16, U-17, U-19 yaş gruplarımız Ulusal Akademi Ligi’nde, U-10, U-11, U-12, U-13 ve U-14 yaş gruplarımız da yerel ligde mücadele etmektedir. Turgutlu Belediye başkanımız Turgay Şirin’in talimatları ile belediyemiz desteği ile yapılanmaya giden Akademi Takımlarımız adından söz ettirmeye başlamıştır. Turgutluspor’da da bunun meyvelerini almaya başladık. Profesyonel takımımız mevcut 23 kişilik kadrosunda alt yapımızdan çıkmış 9 sporcumuz vardır."

Kaynak: İHA