Sporda 'Engel Tanımayanlar' Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Ülkemizde engelli sporlarda başarıda inanılmaz bir artış var. Sporcular, hocalar, federasyonlar ve aileler zoru başarıyor. Engelli sporuna yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz” dedi.

Engelli sporcuların sınır tanımayan başarılara imza atabilmesi için Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Özel Sporcular Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun katkılarıyla tertiplenen “Limitsiz Spor Büyük Buluşma” gecesi “Herkes Spor Yapabilir” temasıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirilen programda, ulusal ve uluslararası platformlarda büyük başarılar elde eden engelli sporcular ve spora destek veren tüm taraflar aynı çatı altında bir araya geldi.

“Engelli federasyonlarının bütçesini arttıracağız”

Engelli federasyonlarının bütçelerini arttıracaklarının müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, engelli sporlarda çıtanın her geçen gün yükseldiğini aktardığı açıklamasında, “Limitsiz Spor Gecesi’nde çok güzel bir tablo ile karşı karşıya kaldım. Burada olmaktan ve engelli sporcularımızın başarısından gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızın himayeleri ile spora verilen destek her gün büyüyor. Engelli spor camiasının bir araya geldiği bu gecede sporun gücüne bir kere daha tanıklık ettik. Biz de ‘Herkes spor yapabilir’ diyoruz. Ülkemizde engelli sporlarda başarıda inanılmaz bir artış var. Sporcular, hocalar, federasyonlar ve aileler zoru başarıyor. Ülkece engelli sporuna yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz. Biz de üstümüze düşen görevi yaptık ve ödül yönetmeliğimizi güncelledik. Limitsiz Spor Dergisi bu aileyi bir araya getirdi. Herkes spor yapabilir sloganını hep birlikte söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin adaylığını açıkladığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tanıtım yüzünün Ampute Milli Takım sporcusu Barış Telli olduğunu dile getiren Osman Aşkın Bak, “Barış bu başarısı ile engelli sporcularımızın nereler yapabileceklerini neleri başarabileceklerini bir daha göstermiş oldu. Engelli sporlarda çıta hep yükseliyor. Sporun birleştirici gücünü hissediyorum burada. Benim için çok anlamlı bir akşam tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Limitsiz Spor Platformu’nun Başkanı Salih Cem Pişkin, sporun özellikle engellilerin hayata tutunmasında büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında, “Limitsiz Spor Büyük Buluşma gecesinin temasını ‘Herkes Spor Yapabilir’ olarak belirledik. Bu aynı zamanda 2018 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle büyüteceğimiz toplumsal bir kampanyanın da taşıyıcılığını yapacak ana mesaj olacak” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA