Has Açıklaması 'Muş'taki Altyapı Ve Tesislerin İyileştirilmesi Gerekiyor'

Muş İdmanyurdu Spor Kulübü Teknik Direktörlüğü görevinden TFF 3. Lig 2. Grup ekibi Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktör yardımcılığı görevine getirilen Alparslan Has, Muş’taki gençlerin spora teşvik edilmesi için altyapı ve tesislerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Feyyaz Uçar’ın Van Büyükşehir Belediyesporla anlaşmasından sonra yardımcı antrenörlüğüne getirilen Muş İdmanyurdu Eski Teknik Direktörü Alparslan Has, Muş ve Van Büyükşehir Belediyespor hakkında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Feyyaz Uçar’ın Van Büyükşehir Belediyesporla anlaşmasından sonra kendisini telefonla arayıp yardımcı antrenörlüğüne layık görmesinin onur verici olduğunu söyledi.



Amaçlarının Van Büyükşehir Belediyesporu play-off’a çıkarmak olduğunu ifade eden Has, "Sonrasında şampiyon olmayı hedefliyoruz. Arada büyük bir fark yok, elimizden geldiği kadar ekibimizle, hocamızla birlikte Van Büyükşehir Belediyesporu layık olduğu yere getirmeye çalışacağız. Rakiplerimizle aramızda çok ciddi bir puan farkı yok. İlk beşe giren play-off’ta kendine yer buluyor. Şu anda önceliğimiz Van Büyükşehir Belediyesporu iyi yerlere çıkarıp başarımızı göstermemiz. Başkanımız Servet Yenitürk’e, Feyyaz Uçar’a ve beni bu göreve layık gören yönetime teşekkür ediyorum" dedi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya’nın spora karşı çok duyarlı olması gerektiğini aktaran Has, "Spor taban birlikleriyle bir araya gelip çözüm önerilerini bulmak lazım. Türkiye’nin her yerinde tesis bakımından Türkiye çağ atladı, ama Muş’ta maalesef bir tane sentetik sahada binlerce genç spor yapmaya çalışıyor. Gençlerin spora teşvik edilmesi için Muş’taki altyapı ve tesislerin iyileştirilmesi gerekiyor. İki tane maç üst üste geldiği zaman sporcular dışarıda soyunup maça çıkıyor. Öncelikle mülki amir ve yerel yönetimlerimizle tesis sorununu çözmemiz lazım. O sorun çözülürse Muş’ta çok başarılı ve yetenekli sporcular var, devamı gelir. Van Büyükşehir Belediyesporda olmamız Muş sporuna katkı sunmayacağız anlamına gelmiyor, ne zaman isterlerse her zaman göreve hazırız. Ama ne yazık ki Muş kendi gençlerinden, kendi insanlarından faydalanamıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA