Büyükşehir Güreş Takımı Lige Hızlı Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde barındırdığı Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile amatör ve profesyonel liglerde başarılı olmak için mücadele veriyor.

Bünyesinde 10 branşta bin dolayında lisanslı sporcu barındıran Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Güreş liginde başarılı sonuçlara imza atıyor. Türkiye Güreş Federasyonu 2018 yılı Büyük Erkekler Türkiye Grekoromen 1. Ligi, 27-28 Ocak tarihinde yapılan müsabakalarla başladı.

4 grupta yapılan müsabakalarda Malatya Büyükşehir Belediyespor Güreş takımı B grubunda mücadele ediyor. Ligin ilk haftasında Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı 28 Ocak Pazar günü Malatya’da Sivas Zara Belediyesi takımı ve Burdur Emniyetspor takımı ile karşılaştı. Battalgazi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda Malatya Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı Burdur Emniyetsporu 8-2, Sivas Zara Belediyesporu da 5-5 pozitif puanla yenen Büyükşehir Güreş takımı grubunda lider koltuğuna oturdu.

İkinci maçlar Burdur’da

Büyükşehir Güreş takımı ligin ikinci maçını nisan ayında yine aynı takımlarla bu defa Burdur’da yapacak. Daha sonra Sivas’ta yapılacak olan son maçların ardından ilk iki sırayı paylaşan takımlar Play-off’a kalarak, Süper Lig’e çıkmak için final maçları oynayacaklar.

“Hedef Süper Lig”

Her yıl Süper Lig’in eşiğinden döndüklerini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı Antrenörü Hasan Özdemir, bu yıl işi daha da sıkı tutarak, Süper Lig’e çıkmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Özdemir, verilen desteklerden dolayı başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere, kulüp yöneticilerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA