Türkiye, Greko-Romen Güreş Stilinde Dünyanın Zirvesinde

Dünya Güreş Birliği (UWW) 2017 yılı istatistiklerini açıkladı. Türkiye, Greko-Romen güreş stilinde tüm dünya devletlerini geride bırakarak, listenin en üst basamağında yer aldı.

2016 Rio Olimpiyatları’ndan 5 altın madalya ile dönerek Türkiye’nin en başarılı branşı olan güreş, 2017 yılını rekorlarla kapatmasının ardından UWW tarafından açıklanan sıralamada Greko-Romen stilde ilk sırada yer alarak gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiş oldu. Tüm yaş kategorilerinde yapılan istatistik sonucunda Greko-Romen güreş takımımız 6 altın madalya ile sıralamada ilk sırada yer aldı. Milliler ayrıca 5 de bronz madalya kazanarak toplamda 11 madalyanın sahibi oldu. Sıralamada Türkiye’yi 5 altın ile İran, 4 altın madalya ile Rusya ve 4 altın madalya ile Ukrayna takip etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ata sporumuz olan güreşi en iyi yerlere taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Başarılı olduğumuzu söylememiz bir şey ifade etmez. Önemli olan sonuç. İşte Dünya Güreş Birliği UWW’nin istatistikleri. Bir şey söylemeye gerek yok. Tüm dünya ülkelerini geride bırakarak Greko-Romen stilde dünyanın zirvesinde yer aldık. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Bizler bu sonuçlarla daha da azimli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. 2016’da Olimpiyatlarda en başarılı branş olmuştuk. 2017 yılını da rekorlarla kapattık. Hep söylüyoruz hedefimiz 2020 olimpiyatları. Tokyo’ya uzanan bu yolda alınan başarılar bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Ama durmak yok yola devam. Bizler Ata sporumuz güreşi her kategoride dünyanın zirvesine taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA