Sakatlandığı Havuzda Madalyalar Kazandı

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcusu Yücehan Yıldız: 'Tedavi olmak için girdiğim havuzda uluslararası arenalarda yüzücü olarak yarışmaya başladım' 'Ailemin sıkı dayanışması ve bizim bu durumu kabul etmeyişimiz bize güç verdi'.

SEZER YAVUZ - Termal havuza atlayarak dibe çakılan ve boynu kırılan 20 yaşındaki Yücehan Yıldız, doktorların bir daha yürüyemez demelerine rağmen Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı'na yükseldi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yücehan, 16 yaşında Beşiktaş altyapısında futbol oynarken geçirdiği kazayı şöyle anlattı:

"Küçük yaşlardan beri birçok kulüpte oynadım. En son Beşiktaş altyapısında oynadım. Tabii hedefimiz A takıma yükselmek daha farklı başarılar elde etmekti. Tam gelişme çağımızda kendimizi gösterme zamanına yakın Sivas'ta bir kaza geçirdim. Havuza atlayarak boynumu kırdım. Doktorlar kaza geçirdikten sonra hiçbir şekilde yürüyemeyeceğimi söylediler. 'Bundan sonraki hayatında kendini buna adapte et, hayatınız bu şekilde devam edecek.' dediler. İstanbul'a gelip fizik tedavi hastanesine yattığımızda ben durumu yeni öğrenmiştim. Ailemin sıkı dayanışması ve bizim bu durumu kabul etmeyişimiz bize güç verdi."

- "Kazadan sonra havuza giremedim"

Geçirdiği kazadan sonra tedavi amacıyla da olsa yeniden havuza girmenin kendisi için çok zor olduğunu belirten 20 yaşındaki milli sporcu, şunları kaydetti:

"Tedavi olarak fazla bir seçenek yoktu ve havuzda tedavi öneriliyordu. Kaza geçirdikten sonra havuza tabii giremedim. Adım adım girmeye başladık. Rehabilitasyon havuzu fazla yüksek değil 1 metre 10 santim seviyesindeydi. Olimpik havuza girmek daha zordu, başına geldiğimde tabii giremedim. Antrenörlerim tedavimin bu olduğunu söylediler, mecbur girmek zorunda kaldım. İyi ki girmişim."

- Tedavi için başladığı havuzda uluslararası sporcu oldu

Egzersiz olarak kullandığı havuzda yaptığı derecelerle dikkati çeken Yücehan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Olimpik havuzu egzersiz olarak kullanıyorduk. Vücudum düzelmeye başladıkça, kas kuvvetim arttı. 50 metreyi 24 dakikada yüzerken şimdi süreyi 40-50 saniyelere çektik. Havuz bizim için farklı seviyeye geldi. Tedavi olmak için girdiğim havuzda uluslararası arenalarda yüzücü olarak yarışmaya başladım. Sadece deneyim olsun diye gittiğim Türkiye Şampiyonası'ndan 3 madalya ile döndüm. Türkiye ve Balkan şampiyonalarında boy gösterdim. Katıldığım şampiyonalarda 40'a yakın madalya kazandım.

Kaynak: AA