Çubuk'ta 'Halı Saha Futbol Turnuvası'

Çubuk ilçesinde özel bir spor salonu tarafından birlik, beraberliğin artırılması ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak amacıyla, "Madde bağımlısı olma, spor bağımlısı ol" sloganıyla halı saha turnuvaları yapılacak.

Topkapı Spor Salonu tarafından düzenlenen turnuvanın koordinatörü beden eğitimi öğretmeni Macit Çakır, turnuvaya kurumlar başta olmak üzere çok sayıda katılım beklediklerini söyledi.

Çeşitli kategorilerde yapılacak turnuvanın sonunda ödüller verileceğini belirten Çakır, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda başta bilgisayar ve akıllı telefonlar aracılığıyla sanal bağımlılık olmak üzere madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklarda çok hızlı artış olmaya başladı. Bu konuda bizim de sorumluluğumuz olduğunu düşünerek, elimizi taşın altına koyduk ve bir kampanya başlatalım istedik. Turnuva, sadece kötü alışkanlıklardan korumayacak, aynı zamanda birlik ve beraberliği sağlarken, iş verimini artıracak, birimler arası koordinenin güçlendirilmesine katkı sağlayacak. İlçemizde kurumlar başta olmak üzere, tüm iş yerleri, esnaflar, öğrenciler, arkadaş grupları, dernekler, birlikler, okullar gibi herkesi kapsayacak bir turnuva hazırladık. Kısacası 16 yaş ve üzeri herkesin takımını kurarak bize müracaat etmeleri yeterli."

Çakır, turnuva için kayıtların başladığını dile getirerek, "Biz bu turnuva için 50'nin üzerinde takımın katılmasını ve 100'ün üzerinde maçın yapılmasını öngörüyoruz. Kayıtların ardından kura çekiminin yapılmasıyla başlayacak turnuvada, her gün 3 maç yapılacak." diye konuştu.

Kaynak: AA