Amatör Kulüplerden Lisans İşlemlerinde Kolaylık Talebi

Tokat’ta faaliyet gösteren amatör futbol kulüpleri lisans işlemleri ve ücretlerinde daha çok sporcu yetiştirebilmek için kolaylık bekliyor.

Amatör futbol kulüplerinin bünyelerinde futbol oynamak isteyen sporcuların lisans ücretlerinin pahalı olması ve yaş sınırları dolayısıyla forma giyemediklerini söyleyen Tokat Aile Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Sorumlu Hocası Rafet Alkaç, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu konuda kolaylıklar sağlanmasını istedi.

Alkaç, "Tüm kulüplerimiz aynı problemleri yaşıyor. Mesela amatör olarak futbol oynayan futbolcularda yaş sınırı aranıyor. Yaşı kaç olursa olsun sporcuların lisanslı olarak futbol oynayabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kaldı ki lisans ücretleri bizim gibi hiçbir geliri olmayan kulüpler için çok fazla. Hiç lisansı olamayan bir futbolcu için bin 500 lira lisans bedeli ödeniyor. Amatör spor kulüplerine TFF maddi yardım yapmalı. Çünkü üst düzey sporcular buralardan geçerek çıkıyor. Ne kadar az destek o kadar az sporcu yetişmesi anlamına geliyor. Genç sporculara forma şansı veremediğimiz gibi futbolu bırakmış sporcuları da bünyemize alamıyoruz. Bu sorun en az 2 yıl hiçbir kulüpte faaliyet göstermemiş ama amatör olarak oynamak isteyenlere kolaylık sağlanarak aşılabilir. Kulüpleri kapatılan sporcuların da önü açılıp, herhangi bir ücret ödenmeksizin istediği kulüplere geçebilirse çok daha geniş kadrolarla Türk Sporuna hizmet edebiliriz. Yetkilerden bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

Kaynak: İHA