Rekor Kırmak Onların İşi

İçel’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında Diyarbakırlı sporcular 4 Türkiye rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. İki bireysel iki de takım halinde rekor kıran sporcuların şimdiki hedefi dünya rekoru kırmak.

Atıcılıkta Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakaları İçel’in Erdemli ilçesinde 10-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi.

35 ilden 84 kulüp ve 650 sporcunun yer aldığı organizasyonda, Diyarbakırlı sporcular tarihi bir başarıya imza attı. Büyük erkekler tüfek yarışmalarında Ömer Akgün, final atışlarında 250.8 puanla yeni Türkiye rekorunu kırıp birinci olurken aynı organizasyonda yer alan ve genç kadınlar kategorisinde yarışan Akgün’ün kızı Esin Akgün de 610.9 puanla hem Türkiye rekoruna imza attı hem de altın madalyanın sahibi oldu. Büyük erkekler tüfek takım yarışmalarında, Ömer Akgün, Yılmaz Akgün ve Mehmet Akgün’den oluşan atıcılar, 1.828,5 puan alarak şampiyonada birincilik elde ederek, rekor kırdı. Esin Akgün, Nazlıcan Sain ve Pelşin Avcı’dan oluşan genç kadınlar da tüfek yarışmalarından 1.807.2 puanla Türkiye birincisi oldu ve yeni bir rekora imza attı. Uluslararası Atıcılık Federasyonu’nun koyduğu yeni kuralların uyguladığı yarışmalarda genç kadınlar tüfek yarışmalarında Pelşin Avcı ve minik erkekler tüfek yarışmalarında Baver Akgün de bireysel olarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Baba kızın mutluluğu

İHA muhabirine açıklamada bulunan Ömer Akgün, kızıyla beraber rekor kırmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “O ayrı rekor attı ben ayrı rekor attım. Benim takımım ayrı rekor attı, kızımın takımı ayrı rekor attı. Bu gurur verici bir şey. Çok mutluyuz. 16-22 Şubat tarihleri arasında Dünya Şampiyonası var. Şu an ona hazırlanıyorum. Tek hedefim orada birinci olmak” dedi.

Esin Akgün de babasıyla birlikte aynı yarışmada rekor kırmalarının kendisi çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Babam yakında Macaristan’a gidecek. Umarım orada birinci olur. Birlikte Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi de çok istiyorum” diye konuştu.



“Hedefimiz dünya rekoru kırmak”

Müsabakalarda güzel bir derece elde ettiklerini Nazlıcan Sain, “Hedefimiz yurt dışına çıkıp büyük bir dünya rekoru kırmak” ifadelerini kullandı.

Atıcılığa ilk başladığında yapamayacağından korktuğunu aktaran Baver Akgün, “Gözümü kapattım açtım artık beyaz atmamaya başladım. Sonra yarışmalara gitmeye başladım. Derece yaptım. Çok çalıştım hak ettim aldım” ifadelerinde bulundu.

Bireysel kategoride Türkiye üçüncüsü olan Pelşin Avcı ise güzel bir derece getirdiklerini ve hedefinin milli takıma girip ülke ülke gezmek olduğunu söyledi.



“İyi bir konumdayız daha da iyi olacağız”

Türkiye Atıcılık ve Atıcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Havalı ve Ateşli Silahlar Asbaşkanı Kadri Akgün, müsabakaya 12 sporcu ile katıldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Çocuklar başarılı bir grafik sergiledi. Alt yapıya yönelik bakanlık ve genel müdürlük nezdinde federasyon olarak başvurumuz var. 2017 yılı içerisinde 18 elektrikli atış poligonu kazandırdık. Bu yıl da aynı projeyi devam ettirmek istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl 15 şehrimizi bu poligonlara kavuşturacağız. Atıcılık branşı eskiye göre çok iyi durumda. Malzeme olarak bir sıkıntımız yok. Bunun da sebebi şuanda 5 ilde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri var. Bunlardan biri de Diyarbakır’da. Bu merkezde 7 tane sporcumuz var. Malzemede sıkıntı kalmadı ama okullarla biraz sıkıntılıyız. Gün boyu okula giden çocuklar antrenmana zaman bulamıyor. Saat 5’te ancak gelebiliyor. Zaten okulda derslerden kafası dolmuş. Bu konuda biraz sıkıntı çekiyoruz. Şuanda çalıştığımız havalı silahlar poligonu geçici olarak yaptık. İl valimizden ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan poligonumuzun yapılmasını talep ettik. Poligonun yapılmasıyla beraber Diyarbakır Ortadoğu’nun merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Elimizde dünya ile rekabet edebilecek sporcularımız var. Alttan da sporcularımız yetişiyor. İyi bir konumdayız daha da iyi duruma geleceğiz.“

Kaynak: İHA