Yüzme Milli Takımı, Avrupa Şampiyonalarına Mersin'de Hazırlanıyor

Yıldız ve Genç Yüzme Milli Takımı, ’Yıldızlar ve Gençler Avrupa Yüzme Şampiyonaları’na İçel’de hazırlanıyor.

Türkiye Yüzme Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ’Yıldız ve Genç Yüzme Milli Takım Hazırlık Kampı’, Aykut Çelik yönetiminde 3 antrenör ve 18 sporcu ile İçel’de devam ediyor. Sporcular, 24-25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya ve Slovenya’da düzenlenecek olan ’Genç ve Yıldız Avrupa Yüzme Şampiyonaları’na günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor.

20 Ocak’ta başlayan ve 2 Şubat tarihine kadar sürecek olan kamp çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yıldız ve Genç Yüzme Milli Takım Kamp Sorumlusu Aykut Çelik, kamp yaptıkları tesisin olimpik olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sunulan imkanlardan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Çelik, "Uluslararası şampiyonalara hazırlık kampı için genelde olimpik standartlarda olan tesisleri tercih ediyoruz. İçel Olimpik Yüzme Havuzundaki kampımız çok verimli geçiyor. Sporcularımız burada sadece yüzmeyi düşünüyorlar. Birliktelik, takım arkadaşlığı ve mili takım ruhunun oluşturulması, antrenörlerimizin birbirleriyle diyalog içerisinde olup kaynaşması bakımında da çok yararlı bir kamp dönemi geçirmekteyiz. Bu yıl yeni hedefler, yeni çalışma programları ve çalışma disiplini içerisinde ilk kampımızı İçel’de gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da bu disiplinli çalışmalarımızın 2020’ye kadar sürekli yükselen bir grafik çizerek meyvelerini alacağımıza inanıyorum" dedi.

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ise, "İlimizde ağırladığımız Yıldız-Genç Yüzme Milli Takımlarımıza, 25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya ve Slovenya’da düzenlenecek şampiyonalarda bayrağımızı dalgalandıracaklarına inanıyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA