Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 85 Eskişehir Basket: 71.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Eskişehir Basket'i 85-71 yendi.

Bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ligde 8. galibiyeti alırken, Eskişehir Basket ise 6. mağlubiyeti yaşadı.

Karşılaşmaya 12-0'lık seriyle başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Buva ve Thompson'ın etkili oyunuyla 5. dakikayı 12-2 üstün geçti. Savunmayı sertleştiren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen ev sahibi takım, Bircevic'in pota altından arka arkaya bulduğu isabetlerle farkı açarak ilk çeyreği 24-9 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Toolson'un boyalı alandan Buva'nın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayılarla 16. dakikada farkı 23 sayıya çıkardı: 40-17. Baron ve Rowland hücum ikisiyle sayılar bulan konuk ekip, farkı azaltsa da ev sahibi takım soyunma odasına 45-26 önde gitti.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte pota altından Buva ile sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 25. dakikayı 18 sayı (51-33) farkla üstün tamamladı. Pota altını iyi savunan ve kolay sayılar bulan ev sahibi takım, final periyoduna 66-41 üstün girdi.

Son çeyrekte Toolson, Furkan Ayça, Bircevic'in sayılarıyla oyunun kontrolünü elinde tutan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahadan 85-71 galip ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyepor forması giyen Ivan Buva, 30 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Eskişehir Baskette ise Josh Duncan 16 sayıyla oynadı.

Kaynak: AA