Muratbey Uşak - Yeşilgiresun Belediyespor Maçının Ardından

Tahincioğlu Basketbol Ligi 16. hafta karşılaşmasında Muratbey Uşak sahasında Yeşilgiresun Belediyespor’u 85-82 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Karşılaşma sonrası Başantrenörler ve oyuncular açıklamada bulundu.

Muratbey Uşak Başantrenörü Aziz Bekir iki takım için de önemli bir maç olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Çok güzel başladık, sonrasında oyuncularım bazen duygu karmaşası yaşadı ve saçma sapan top kayıpları yaşadık. Trabzon maçında yaptıklarımızı bugün yapamadık. 10 sayı fark açtık fakat 20 sayı olur mu derken maç başa baş oldu. İki uzunumuz 5 faulle oyundan çıktı. Sistemin dışına bu kadar çıktıktan sonra maç kazanmak gerçekten güzel bir şey. Bugün seyircimiz de çok iyiydi oyundan düştüğümüz anlarda onlar takımı ayağa kaldırdı. Hedefimize ufak bir adım daha attık“ dedi.

Muratbey Uşak oyuncusu Miles ise, “Bu maçın önemini hepimiz biliyorduk. Maçın sonuna doğru biraz kontrolü kaybettik. Kritik serbest atışlardan yararlanamadık. Fakat limitlerimizi zorlayıp karşılaşmayı kazanmasını bildik” dedi.



Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Dursun Kandemir ise, “Maçın başında oyuna kötü başladık. Sonrasından oyuna denge getirdik. Yeni transferlerimiz oldu. Fazla maç oynamadıkları için bazen oyun içinde uyum sorunu yaşıyoruz. Maçı iki tarafta kazanabilirdi, fakat maçın son dakikasında Uşak sadece faul atışlarından sayı elde edebildi. Maçın en kritik yerinde bu kadar kolay düdük çalınınca bir de teknik faul ve sportmenlik dışı faul çalındı. İkisi de yanlış karar. Bu genç hakem pozisyonları görüp yönetirse daha iyi hakem olur. Birde oyunun sonunda bizimde yanlış tercihlerimiz oldu. Kısacası kazanmamız gereken bir maçtı. Uşak ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeşilgiresun Belediyespor oyuncusu Boynton da, “Hayal kırıklığına uğratan bir mağlubiyet oldu bizim için. Bu maçı geride bırakıp Beşiktaş maçına hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA