Le Guen Açıklaması 'Takım Olarak Arka Arkaya Kötü Sonuçlar Aldık'

Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 3-1 mağlup olan Bursaspor’da Teknik Direktör Paul Joseph Marie Le Guen, ”Takım olarak arka arkaya kötü sonuçlar aldık. Bu aldığımız sonuçlarda takımdaki belirli zafiyetlerin sonucu. Ligin ilk yarısında iyi sonuçlar aldık çünkü takım olarak gerçekten doğru ruh halinde, herkesin katılım verdiği bir oyun tarzında oynamıştık" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Paul Joseph Marie Le Guen, şu an kötü sonuçlar silsilesinin içerisinde bulunduklarını söyledi.

Le Guen, ”Takım olarak arka arkaya kötü sonuçlar aldık. Bu aldığımız sonuçlarda takımdaki belirli zafiyetlerin sonucu. Ligin ilk yarısında iyi sonuçlar aldık çünkü takım olarak gerçekten doğru ruh halinde, herkesin katılım verdiği bir oyun tarzında oynamıştık. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmıştı ve eğer iyi sonuçlara geri dönmek istiyorsak o ruh halini hatırlamak, geri kazanmak zorundayız. Takım olarak an itibariyle çok kırılganız. Sahada en ufak bir negatif durum oluştuğunda kırılganlığımız ortaya çıkıyor ve organizasyonumuzu kaybediyoruz. Bu olduğunda da futbol bizi cezalandırıyor. Şuan ki durum takımımız açısından ciddiye alınması gereken bir durum. Hep birlikte çalışarak, birliğimizi geliştirerek bu durumdan çıkmalıyız ve çıkmayı deneyeceğiz” dedi.



“Ruh halini öncelikle oturtmalı”

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruya cevap veren Le Guen şunları söyledi:”

Belki birkaç iyi transfer yapabilirdik ya da yapabiliriz ama zaten şu an önemli olan şey bu değil, önemli olan her kimi getirecek olursak olalım gelecek oyuncuya iyi bir performans için, iyi bir temel hazırlamak ve sunabilmek. Bence Shehu ve Grozav iyi oyuncular ama takım olarak onlara iyi bir temel oluşturmalıyız ki, içine girdikleri takım onların performans vermesine yardımcı olabilsin. Deneyebiliriz gelecekte ama gelecek oyuncularda, şuan da bir transfer yapsak, biz bu ruh halini öncelikle oturtmalı, takımca ön plana çıkartabilmeliyiz ki; her kim olursa olsun gelecek oyuncular performans verebilecekleri temeli bulabilsinler” diye konuştu.



“En başta ben kendimi sorgulamalıyım”

Bir gazetecinin takımın performansıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Le Guen, ”Evet, belki bununla alakalı insanların kafasında soru işaretleri olabilir ama futbolda her şey birbiriyle bağlantılıdır. Takımın fiziksel durumu, taktik, teknik hepsi zaten birbiriyle bağlantılıdır. An itibariyle bizim değiştirmemiz gereken şey ruh hali ve öz güven. En eksik olduğumuz konu bu. Herkes kendini sorgulamalı, en başta ben kendimi sorgulamalıyım. Şu an durumumuz bu. Herkes, her şeyin farkında” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA