Elazığspor Eskişehirspor Maçının Ardından

Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, alınan 3 puanın çok değerli ve önemli olduğuna dikkat çekerken, Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, 15. dakikada yedikleri golün kendilerini demoralize ettiğini söyledi.

TFF 1. Lig’in 19. haftasında Elazığspor, evinde karşılaştığı Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamada bulundu.

Kendi açılarından önemli bir maç olduğuna dikkat çeken Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Ben geldikten sonra kendi sahamızdaki üçüncü maçtı. Bizim açımızdan iç sahada maç kazanmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşadık. Zor bir maçtı. Öz güvende bir sıkıntı yaşıyorduk. Ayağımızdaki çok rahat topları rakibe attık. Yapmadığımız pas hatalarını bu maçta yaptık. Bu da bizi müşkül duruma soktu. Daha önce çalıştığımız pozisyonları ilk yarıda yapabildik. Defansın arkasına atılan toplar bizim açımızdan önemliydi. Kazandığımız için seviniyorum ama oyuncu da kaybettik. Skoru koruma adına çok mücadele ettik. Çok net pozisyonlar verdik rakibe. Burada alınan üç puan çok değerli ve önemliydi. Maç kazanmak çok önemliydi” dedi.

Eksik olmalarına rağmen kazanmanın değerli olduğunu kaydeden Kalpar, “Oyuncularımı kutluyorum. Kadro eksikliği bizi yıpratıyor. Oyuncu değişikliği yaparken zorlanıyoruz. Bu bizim zaafımız. Gelen oyuncuların inşallah hafta içi lisansı çıkar. Eskişehirspor’a bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.



Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, “İki takım açısından da zorlu olacağını biliyorduk. Bizim açımızdan da çok önemliydi. Akıl almaz bir gol kaçırarak başladık oyuna. 15. dakikada yediğimiz gol bizi demoralize etti kabul etmek lazım. Özellikle ilk yarıda Elazığspor bizden daha organizeydi. İkinci yarıda daha fazla pozisyon bulan bizdik. Futbolun meyvesi goldür bulduğunuzda atacaksınız. Bu kadar gol kaçırırsanız mağlup olursunuz. İnanılmaz goller kaçırdık. Çok üzgünüz, Elazığspor’u tebrik ediyorum” ifadeleri kullandı.

Kaynak: İHA