Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası

Turnuva 27 Ocak2 Şubat tarihlerinde 7 ülkenin katılımıyla Sakarya'da düzenlenecek TBF Milli Takımlar Direktörü Yıldırım: 'Çok güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyoruz. Bir hafta Sakarya'da basketbolu yaşayacağız'

Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası, 27 Ocak-2 Şubat tarihlerinde Sakarya'da düzenlenecek.

Erenler ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Serbülent Şengün, 15 ve 16 yaş altı kategorilerinde yapılacak turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Çin, Fransa, Sırbistan, Bosna Hersek ve Litvanya'dan takımların katılacağını söyledi.

Turnuvanın Sakarya'da yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını anlatan Şengün, "Kazasız belasız keyifli bir turnuva olacağına inanıyoruz. En büyük beklentimiz Sakarya'daki vatandaşlarımızın maçlara ilgi göstermeleri. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım da geleneksel olarak her yarıyıl tatilinde yapılan turnuva için Sakarya'da olduklarını ifade etti.

Turnuvaya Türkiye olarak iki takımla katılacaklarını dile getiren Yıldırım, takımların pazartesiden bu yana kentte idmanlarını yaptıklarını, misafir takımların da bugün Sakarya'ya ulaşmış olacaklarını paylaştı.

Turnuvada Arjantin ve Çin olmak üzere iki kıta takımının olduğuna işaret eden Yıldırım, "Onun dışında baktığımızda, basketbol kültürüne sahip takımlarla burada çok güzel mücadeleler yapacağız. Maçlar yarın başlayacak. Çarşamba günü çeyrek final, perşembe yarı final ve cuma günü de finalle kapatmış olacağız." şeklinde konuştu.

İlk defa 1994 yılında Sakarya'da başlayan bu turnuva için ayrıca heyecanlı olduklarını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyoruz. 16 yaş altı takımımız yazın Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Büyük bir heyecan yaşayacaklar. Tecrübe edinecekler. 15 yaş altı takımımızın da bir sene daha hazırlanma imkanı var. Burada bizimle beraber olan takımlara başarılar diliyorum. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Sakarya Büyükşehir Belediyespor takımı çok iyi işler yapıyor. İlk senelerinde Türkiye Kupası'na katılmayı hak ettiler. Baktığınız zaman maçlara büyük ilgi var. Bizim maçların da büyük bir ilgi göreceğine inanıyoruz. İstanbul'dan Ankara'dan bu maçları seyretmeye gelecek olanlar var. Bir hafta Sakarya'da basketbolu yaşayacağız."

İki grup halinde yapılacak maçlarda 16 yaş altı takımların mücadele edeceği A Grubu'nda Türkiye, Fransa, Litvanya ve Sırbistan yer alırken, 15 yaş altı takımların karşılaşacağı B Grubu'nda da Türkiye, Arjantin, Bosna Hersek ve Çin bulunuyor.

Kaynak: AA