Merkezefendi Yüksekçıta'da Hedef 3'Te 3

Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji Basketbol takımı, Rota Koleji maçında 3’te 3 yapmak istiyor.

Türkiye Basketbol 2. Ligi’ndeki temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji Basketbol Takımı, yeni haftanın hazırlıklarını sürdürüyor. Gümüşler Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda hazırlıklarına devam eden Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji Basketbol Takımı’nda tempo da artıyor. Kendi evinde ağırladığı İnegöl Belediyespor’u 67-59 gibi bir skorla geçen takımda morallerde de yerinde. Coach Abbas Bakırcı idaresindeki lacivert beyazlılar günü yaptıkları tek idmanla tamamladı. Bakırcı, içeride ve dışarıda alınan galibiyetlerle takımda moral seviyelerinin yükseldiğini ifade ederek, İzmir’den alınacak bir galibiyetle de çıkışı sürdürmek istediklerini söyledi.

Bakırcı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Hafta sonunda İzmir’de zor bir deplasman olacak. Kazanmak isteyen iki takımın mücadelesi sahne alacak. Deplasman grafiğimizin oldukça iyi olduğunu biliyoruz. Son deplasman maçımızı da kazandık ve hemen ardından kendi evimizde oynadığımız maçımızı da kazanarak bir seri başlattık. Bu serimizi İzmir’ de de sürdürmek istiyoruz. Takımıma güveniyorum” dedi.



“Genç oyuncular göz dolduruyor”

Takımda sakatlıkları bulunan Emircan Özmen’in İzmir deplasmanında forma giymesi beklenmezken yine Fırat Yavuz ve İsmail Kaya’nın durumu maç saatinde belli olacak. Takımın en uzun boylu ismi Anıl Binici de sakatlığının ardından Kepez ve İnegöl Belediyespor maçlarında formasına kavuştu. Kadroya yeni dahil edilen Hakan Eryüz de İnegöl Belediyespor maçındaki performansıyla alkış aldı.

Takım kaptanı Serdar Ünsür, en fazla sayı atan oyuncu kimliğiyle dümenin başında bulunuyor. Kaptan, 14 maçta 176 sayı üretti. Ünsür bu rakamla da ligde en fazla sayı atan 8. oyuncu konumunda yer alıyor. Takımın guardı Fırat Yavuz ise en fazla asist yapan oyuncu. 83 asisti bulunan Yavuz, ligde de en iyi 4 oyuncudan biri olarak istatistiklere geçiyor. Yine Fırat, top çalmada da ligde 13. sırada yer alıyor.

Öte yandan, basketbol takımının kadrosunda yer alan İbrahim Gülşen, Kerem Barım, Samet Tezel, İsmail Kaya, Oğuzhan Derici gibi genç isimlerin de performansları ile göz dolduruyor.

Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji Basketbol Takımı, İzmir’ de Rota Koleji ile 27 Ocak Cumartesi (yarın) günü saat 16.00’ da karşılaşacak.

Kaynak: İHA