Engelli Yüzücünün Hedefi, Olimpiyatlar

Trabzon'da yaşayan bedensel engelli yüzücü Temel Yağız Kandaz:'Yüzerken mutlu oluyorum ve bu sevdam ile olimpiyatlara katılmak istiyorum. Bunu başaracağım'

Trabzon'da yaşayan bedensel engelli yüzücü Temel Yağız Kandaz, 2020'deki Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmayı hedefliyor.

Yaklaşık 6 yıl önce yüzmek için kayalıklardan atlarken dengesini kaybetmesi sonucu kayalara çarpan Temel Yağız Kandaz, bir süre tedavi gördü.

Tedavi sürecinde yaşadığı zorluklara aldırış etmeyen Temel Yağız, engeline rağmen yüzmede adından söz ettirmeye başladı.

Kısa sürede hazırlanıp ilk kez katıldığı Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda üçüncü olan Temel Yağız, azmi ve başarısıyla dikkati çekiyor.

- "En büyük sevdam yüzmek"

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk'ü ziyaret eden Temel Yağız, burada yaptığı konuşmada, yüzmeyi çok sevdiğini dile getirerek şunları söyledi:

"En büyük sevdam yüzmek ama hayatım yüzerken değişti. Kayalıklardan atlarken düşüp sakat kaldım. İlk yıllarda her şey zordu ama sonra her şeyi kabullenip yeni bir hayata başlamaya karar verdim. Yüzerken mutlu oluyorum ve bu sevdam ile olimpiyatlara katılmak istiyorum. Bunu başaracağım. Bir zamanlar yüzme yüzünden hayatım karardı, diye düşünüyordum ama artık ışığım oldu."

- Öztürk: "Kandaz'ı herkesin örnek alması gerekiyor"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öztürk de Temel Yağız Kandaz'ı herkesin örnek alması gerektiğini belirterek, "Kazanın ardından hayata küsmedi, bilakis kendine hedefler koydu. 'İnsan isterse inanırsa ve çalışırsa her şeyi başarır.' diyerek moralini yüksek tuttu ve yüzmeye yeniden başladı. Kısa sürede Türkiye üçüncüsü oldu ama otoriteler onu şampiyon adayı olarak gösteriyor." diye konuştu.

Antrenör Ozan Sağlam da Temel Yağız'ın çok yetenekli olduğuna dikkati çekerek, "Derecesini sürekli yükseltiyor. Saatlerce antrenman yapıyoruz. Çok çalışmasının karşılığını alarak, katılmak için en güçlü adaylardan biri olarak gösterildiği Tokyo'da ay-yıldızlı bayrağı dalgalandıracağına yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcunun babası Hasan Kandaz da "Oğlum tekerlekli sandalyeye mahkum oldu ama küsmek yerine hayata dört elle sarıldı. Sadece engellilere değil, hepimize örnek oldu. Onunla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA