Büyükşehir Baskette Tek Hedef Galibiyet

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece ile karşılaşacak.

27 Ocak Cumartesi günü saat 20.15’te Sakarya Spor Salonu’nda oynanacak zorlu mücadele BeinSports’tan canlı olarak yayınlanacak. Mücadeleye Koç Selçuk Ernak yönetiminde hazırlanan Büyükşehir, sahadan galibiyetle ayrılarak ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Maç öncesinde değerlendirmelerde bulunan oyuncular Metecan Birsen, Can Korkmaz ve Gian Clavell zorlu mücadeleye taraftarları davet etti.

Metecan Birsen yaptığı açıklamada, “İlk yarıda aldığımız 9 galibiyet bizim için iyi bir başlangıç oldu. Türkiye Kupası’nda Tofaş ile eşleştik. Ligde ise Büyükçekmece ile oynayacağız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Eskişehir maçında da seyircisiz olduğu için destek alamadık. Taraftarımızı maça bekliyoruz. Maça hazırız. İlk maçta şansız bir mağlubiyet almıştık. Aslında iyi başlamıştık maça ama son dakikalarda aldığımız fauller yüzünden son topları kullanamamamız sebebiyle maçı kaybetmiştik. Takım olarak bir sıkıntımız yok. Herkes iyi durumda umarım maçı kazanacağız” dedi.

Can Korkmaz ise yaptığı açıklamada, “Bizim için güzel bir ilk yarı oldu. Hedeflediğimiz gibi Türkiye Kupası’na gitmeyi başardık. Umarım ikinci yarıda da bu galibiyetlerin üstüne koyarak Play-Off’a kalmayı garantileriz. Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında ilk maçımızı kaybetmiştik. Sezonun ilk maçıydı. Maça iyi başlamıştık. Fakat sonunu getirememiştik. Basit hatalar yapıp maçı kaybetmiştik. Bu hataları bu sefer yapmayıp maçı kazanmak istiyoruz. Taraftarımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Umarım yine salonu doldurup bize destek verirler” diye konuştu.

Kaynak: İHA