Dağ Kayağı Milli Takımı Kampa Girdi

Milli sporcular, Fransa ve İtalya'da düzenlenecek dünya kupası ve şampiyonası öncesi, Erzincan'daki Ergan Dağı'nda kampa başladı.

Dağ Kayağı Milli Takımı'na aday sporcular, Fransa ve İtalya'da düzenlenecek dünya kupası ve şampiyonası için Erzincan'daki Ergan Dağı'nda kampa girdi.

Dünya Dağcılık Federasyonu tarafından Fransa'da 9-10 Şubat'ta gerçekleştirilecek Dağ Kayağı Dünya Kupası ve 20-24 Şubat'ta İtalya'da düzenlenecek Dağ Kayağı Dünya Şampiyonası için Dağ Kayağı Milli Takımı, Ergan Dağı'nda çalışmalara başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Dağ Kayağı Kurul Başkanı ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamp süresince derece alan sporcuları, Fransa'da yapılacak Dağ Kayağı Dünya Kupası yarışmalarına götürmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Dağ kayağının olimpik oyunlara alınması, bu spor dalını oldukça önemli konuma getirmiştir. Federasyon olarak da bunun önemine binaen oldukça yoğun kamplarımız, çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Ünal, farklı illerden gençler ve büyükler kategorilerinden 16 milli takım sporcusunun kampa katıldığını belirterek, çalışmalarda sporcuların kondisyon ve tırmanış üzerine yoğunlaşacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA