Basketbol Gençler Ligi Gelişim Kampı

TBF tarafından organize edilen kamp, Bursa'da sürüyor TBF Basketbol Geliştirme ve Tesisler Direktörü Eser:'En iyi 48 oyuncuyu buraya davet etmeye çalıştık. Burada kampın amacı sadece sahadaki başarıyı artırmak değil, biz bireysel başarının da önemli olduğunu düşünüyoruz'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen Basketbol Gençler Ligi (BGL) Gelişim Kampı, Bursa'da sürüyor.

TOFAŞ Mustafa Vehbi Koç Spor Salonu'ndaki kampın ikinci gününde, katılımcılar ve eğitmenler, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

TBF Basketbol Geliştirme ve Tesisler Direktörü Fırat Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, Basketbol Gençler Ligi'nin TBF'nin en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Eser, ligde 18. haftayı tamamladıklarını belirterek, "En iyi 48 oyuncuyu buraya davet etmeye çalıştık. Burada kampın amacı sadece sahadaki başarıyı artırmak değil, biz bireysel başarının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Aydın Örs başta olmak üzere çok değerli hocalarımız, eğitmenlerimiz aramızda, kamptan herkes şu an çok memnun, ben de kampın çok verimli geçtiğini düşünüyorum." diye konuştu.

- Örs: "Çok inandığım bir proje bu"

Türk basketbolunun efsanelerinden Aydın Örs de bu projenin, federasyonun uygulamaya koyduğu en önemli proje olduğunu vurguladı.

A Milli Takım'a yeterli donanımda oyuncu, antrenör hatta yönetici ve kondisyoner yetiştirmek için bu projeyi ideal gördüğünü aktaran Örs, şunları kaydetti:

"Burada çok heyecanla görev aldım, bana arkadaşlar teklif yaptığında projenin içinde olmak çok keyif verdi. Benim de altyapılardan gelerek belli seviyelere çıkmış bir antrenörlük hayatım vardı. Çok inandığım bir proje bu, onun için çok mutluyum. Bize düşen bu projeyi bundan sonra nasıl büyütebiliriz? Federasyon elinden geleni yapıyor, onlar inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bunu daha da büyüterek ilerletecekler. Gerek basketbol kamuoyunun gerek büyük sponsorların bu ligi izleyip büyütmekte aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Sabırlı olmak, inanmak gerekir, altyapı konusu sabır gerektirir. Burada çeşitli yaş kategorisinde çok önemli yetenekler gördüm, çok mutlu oldum onları tanımaktan. İnanıyorum ki bu oyuncu havuzundan çok yetenekli oyuncular çıkacak, buna ihtiyaç var. Mazeret üretmeden çok çalışacak, mücadele edecek, yetenekli oyunculara, antrenörlere ihtiyaç var. Onun için bu proje çok kıymetlidir."

TBF Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan da ilk defa bu sezon düzenlenen Basketbol Gençler Ligi'nde iki kamp yapmayı düşündüklerini belirtti.

Doğan, kampın iyi geçtiğini vurgulayarak, "Akşamları koçlarla toplantılar yapıp antrenman planlarımızı yapıyoruz. Her gruba 6-7 antrenör düşüyor. Bunlar tek tek çocuklarımızla ilgileniyor. 20 antrenörümüz de kampı inanılmaz sahiplendi, bu beni çok mutlu ediyor. Çocuklar müthiş açlar; bakıyorlar, öğrenmek istiyorlar. Bu da zaten en fazla üzerinde durduğumuz konuydu." ifadelerini kullandı.

TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören de kampın kendi salonlarında olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

- Oyuncu Çağatay: "Kamp çok verimli geçiyor"

TOFAŞ Spor Kulübü oyuncusu Çağatay Afşar ise TBF ve kulübüne teşekkür ederek şunları dile getirdi:

"Kamp çok verimli geçiyor. Bizimle çok ilgileniyorlar. Burada antrenmanlar ve eğitimler düzenleniyor. Duayen dediğimiz pek çok antrenör de bizimle birlikte. Çok değerli hocalarımız var ve onlardan burada hep bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Diyetisyenimiz yemeklerimizle ilgileniyor. Bu ligi, oynamak için fırsat olarak görüyoruz. Oynadıkça kondisyonumuz artıyor ve bizim için daha iyi oluyor."

İlk kez düzenlenen kampta; Aydın Örs, TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, TOFAŞ Spor Kulübü A Takım Başantrenörü Orhun Ene, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Rüştü Nuran, TBF Sağlık Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Ülkü ile Milli Takımlar ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kondisyoneri Ertan Bedir başta olmak üzere basketbolun tecrübeli isimleri, BGL takımlarından 48 oyuncu ve 20 BGL ekibinin teknik heyetine, deneyim ve bilgilerini aktarıyor.

TBF Sağlık Kurulu ve Acıbadem Sports ekibi iş birliği ile BGL Gelişim Kampı'na katılan basketbolculara, sakatlık riski ve performans analizleri de yapılacak.

Kamp, 27 Ocak'a kadar sürecek.

Kaynak: AA