Türkiye Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası

Boks Federasyonu Organizasyon Sorumlusu Nazlı:'Geçen yıllara göre sporcu sayısında artış var. Daha önceki şampiyonalarda bu denli yoğun katılım olmamıştı'

Türkiye Boks Federasyonunun 2018 faaliyet programında yer alan Türkiye Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası müsabakaları Nevşehir'de devam ediyor.

Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'ndaki müsabakalarda, 54 ilden yıldız, genç ve büyükler kategorisinde toplam 597 boksör mücadele ediyor.

Boks Federasyonu Organizasyon Sorumlusu İsmail Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada dereceye girecek sporcuların Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edeceğini belirtti.

Boksa son yıllarda ilginin arttığını vurgulayan Nazlı, şöyle konuştu:

"Nevşehir'deki şampiyonaya, kadın boksörlerin yoğun ilgisine şahit oluyoruz. Geçen yıllara göre sporcu sayısında artış var. Daha önceki şampiyonalarda bu denli yoğun katılım olmamıştı. Buradaki mücadeleler sonrasında gençler kategorisinde dereceye girenler nisan ayında İtalya'da yapılacak Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Ayrıca, büyük kadınlar kategorisinde derece alanlar da yıl içinde düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek. Aynı zamanda, burada başarılı olan sporculardan olimpiyatlara katılacak ekipler de belirlenecek."

Şampiyona, 27 Ocak Cumartesi günü final karşılaşmaları ve ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA