Sualtı Hokeyinde Hedef Dünya Şampiyonluğu

Geçen yıl sualtı hokeyinde 23 yaş altında dünya şampiyonu, büyük erkeklerde Avrupa şampiyonu olan Türk Milli Takımı, bu yıl Kanada'da 1928 Temmuz'da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası'nda da zirvede yer almak istiyor Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Özen: '2017 bizim için hayallerimizin ötesinde bir yıl oldu' 'Erkek milli takımımız 2 defa 23 yaş altı dünya şampiyonu oldu. Bu şampiyonayı 2 kez üst üste kazanan bir ülke yoktu'

BURAK AKAY - Sualtı hokeyinde iki kez üst üste dünya şampiyonu olarak "dünyada bir ülke adına elde edilmiş en büyük başarı"ya ulaşan, geçen yıl büyük erkeklerde Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Milli Takımı, Kanada'da 19-28 Temmuz'da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası'nda da zirveyi hedefliyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sualtı sporlarında lokomotif branşın sualtı hokey olduğunu söyledi.

Tüm dünyada sualtı hokeyinin Türkiye açısından çok önemli bir spor olduğunu ve ülkeyi ne kadar iyi temsil ettiklerini herkese gösterdiklerini ifade eden Özen, sualtı hokeyinin tanıtımına ülke adına çok büyük katkılarda bulunduklarını aktardı.

Öncelikle geçen yıl temmuzda 23 yaş altında bir önceki yıla ait başarıyı egale ettiklerini dile getiren Özen, şöyle konuştu:

"Erkek milli takımımız 2 defa 23 yaş altı dünya şampiyonu oldu. Biz bir önceki şampiyonayı İspanya'da zirvede bitirmiştik. Tabii ki şampiyon gidip şampiyon dönmek çok önemliydi. Bu kupa birinci olan takımda o süre içinde kalıyor. Kupa bizdeydi. Bu şampiyonayı 2 kez üst üste kazanan bir ülke yoktu. Bu nedenle biz rakipler adına hedef bir ülkeydik. Bütün müsabakaları kazandık. Bu bizim için sualtı hokeyinde bugüne kadar elde edilmiş en önemli başarıdan bir tanesi. Dünya sualtı hokeyinde de bir ülke adına elde edilmiş en büyük başarı."

Bununla yetinmediklerini ve hemen ardından Macaristan'daki Avrupa Şampiyonası'na katıldıklarını anlatan Özen, "Erkeklerde büyükler Avrupa Şampiyonası da bizim için çok önemliydi. Macaristan'da büyüklerde Avrupa Şampiyonu olduk. Bu anlamda sualtı hokeyi sporunda altın bir yıl yaşadık." ifadesini kullandı.

Paletli yüzme branşı, serbest dalış ve sualtı görüntüleme branşında da altın ve gümüş madalyalara ulaştıklarını belirten Özen, şunları kaydetti:

"2017 yılı bizim için Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu adına hayallerimizin ötesinde bir yıl oldu. Hem federasyonumuz hem de spor branşlarımız adına altın bir yıl oldu. Başarılarımızı sürdürebilmek adına yeni projelerle yeni yıla, yeni heyecanlarla sezona başlamış bulunuyoruz. Bundan sonra aynı başarılarla hem sporu yaygınlaştırmak hem spor kulüplerinin sayısını arttırmak hem de uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için plan ve projelerle iyi bir yıl geçiririz inşallah."

- "Tabii ki hedefimiz şampiyonluk"

Özen, bu yıl Kanada'da 19-28 Temmuz'da Büyükler Dünya Şampiyonası yapılacağını vurgulayarak, Fransa, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika gibi ülkelerin ciddi rakipler olarak karşılarında olacağını söyledi.

İlk 8'in içinde 5 ülkenin şampiyonluğa ulaşabilecek nitelikte olduğunu vurgulayan Özen, şöyle devam etti:

"Bu 5 içinde birinci olabilmek çok büyük bir başarı. Tabii ki hedefimiz şampiyonluk. Sporcularımız turnuvalarda çok sayıda davet alıp yabancı ülkelerle özel maçlar oynayarak tecrübe kazanıyorlar. Bunlar oyuncularımızın gelişimleri için çok önemli ve onlar da bunun farkında."

Kaynak: AA