Kanocular, Köyceğiz'de 'Olimpiyat' Hazırlığında

Köyceğiz Gölü'nde, 2020'de Tokyo'da yapılacak olimpiyatlara hazırlanan Kano Milli Takımı, öncesinde 2018 Akdeniz Oyunları'nda da altın madalya hedefliyor Macar antrenör Gabor Kulcsar: 'Sporcularımız umuyorum bu sene hedeflere ulaşacaklar. Amacımız en iyi sonuçları alarak madalyaları toplamak'

DURMUŞ GENÇ - Japonya'nın başkenti Tokyo'da 2020'de yapılacak olimpiyatlara hazırlanan Kano Milli Takımı, öncesinde 2018 Akdeniz Oyunları'nda da altın madalya hedefliyor.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Köyceğiz Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen kış kampına katılan milli takım sporcuları, Macar antrenör Gabor Kulcsar önderliğinde Köyceğiz Gölü'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Kulcsar yönetiminde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdüren milli takım, 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Tarragona kentinde yapılacak Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanmak istiyor.

AA muhabirine açıklama yapan milli takım antrenörü Gabor Kulcsar, kamp çalışmalarını mart ayının sonuna kadar sürdürmeyi planladıklarını, milli takıma seçilen sporcuların kampa alındığını söyledi.

Milli takımda olmaktan son derece mutluluk duyduğunu vurgulayan Kulcsar, antrenmanlar için uygun yer ve koşulların sağlanmış olmasının da memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Yılın bu döneminde sporcuların gücünü artırmaya odaklandıklarını ve çalışmaların büyük bölümünü Köyceğiz Gölü'nde geçirdiklerini belirten Kulcsar, Kano Milli Takımı'nın seçmeler neticesinde genç ve gelecek vadeden sporculardan kurulduğunu ifade etti.

Kulcsar, "Sporcularımız umuyorum bu sene hedeflere ulaşacaklar. Amacımız en iyi sonuçları alarak madalyaları toplamak. Bu şekilde çalışırlarsa güzel sonuçlar alacağız. Özellikle Akdeniz oyunları için çalışıyoruz. Oradan madalya çıkarmamız lazım. Çok zor yarışmalar olacak." dedi.

İlk hedeflerinin 2018 Akdeniz Oyunları'nda madalya almak olduğuna işaret eden Kulcsar, şöyle devam etti:

"2020 Olimpiyatları için biraz zamana ihtiyacımız var. Henüz kısa zamandır onlarla çalışıyorum. Sporcularım kondisyon olarak gayet iyi durumda. Hedefimiz Türk Milli Takımını kanoda iyi yerlere taşımak."

Türkiye Kano Federasyonunun her türlü desteği kendilerine verdiğini belirten Kulscar, şunları söyledi:

"Türkiye'yi çok seviyorum. Daha önce de milli takımda çalışmıştım. Her şey çok güzel, çok beğeniyorum Türkiye'yi. Eski savaşlardan bahsediyorum ve sporcularımızda o hırsı, o azmi görmek istiyorum. Ciddi sporcular var ve bu sporcularla başarı gelecek."

Köyceğiz Gölü'nde günün büyük bölümünü suda geçiren sporcular, antrenmanların yanı sıra kondisyon çalışmaları da yapıyor.

Kaynak: AA