Tuncay Şanlı'dan Gençlere Tavsiyeler

Eski Milli Futbolcu Tuncay Şanlı, profesyonelliğe giden yolda yapılması gerekenler konusunda gençlere önemli bilgiler aktardı.

Gençleri spora teşvik etmek ve spor yapan gençlerin malzeme sıkıntılarının giderilmesini sağlamak amacıyla Sultangazi Belediyesi, amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yaptı. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonundaki törene Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eski milli futbolcu Tuncay Şanlı, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile çok sayıda sporcu katıldı.

Etkinlikte, 12 futbol, 6 karate, 2 basketbol, 1 voleybol takımına toplamda 4225 parça spor malzemesi dağıtıldı. Kulüplere dağıtılan malzemeler arasında eşofman takımı, forma, şort, yağmurluk, maç topu, antrenman merdiveni, boks eldiveni, voleybol ve futbol topu gibi birçok malzeme bulunuyor. Malzeme dağıtım töreninin ardından düzenlenen söyleşide gençlerle buluşan eski milli futbolcu Şanlı, sporcularla tecrübelerini paylaştı. Yıllarını futbola veren deneyimli isim, öğrencilerin kendilerini hiçbir zaman yeterli görmeyerek her zaman çalışmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Şanlı,öğrencilere profesyonelliğe giden yolda yapması gerekenler konusunda önemli bilgiler aktarırken öğrenciler, deneyimli isme yoğun ilgi gösterdi.

“AMATÖR RUHUNUZU KAYBEDERSENİZ PROFESYONEL OLAMAZSINIZ”

Gençlerin küçük yaşlardan itibaren desteklenmesini çok önemli olduğunu ifade eden Eski Milli Futbolcu Tuncay Şanlı, “Öncelikle Başkanıma teşekkür etmem gerekir ki şöyle bizde mahalleden ve amatör spordan yetiştik ve bir noktaya geldik. Futbolun beşiği aslında amatörlüktür. Amatör ruhunuzu kaybederseniz profesyonel olamazsınız. Bu destek hem manevi hem maddi olarak, inşallah buradan önce iyi birey iyi futbolcu iyi yerlere gelen güzel futbolcular görürüz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA