Samsunspor'da Savunma Sorunu

Ekonomik ve idari açıdan zor günler geçiren Samsunspor’un, serbest kalan futbolcuların yokluğunda defans hattında denediği 2 isim de Gazişehir Gaziantep karşısında penaltıya sebep olunca kırmızı-beyazlılar sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Samsunspor, yaşadığı mali ve idari krizin ardından yıllar sonra ilk kez devre arası hazırlık kampına gidemedi ve çalışmalarını Samsun’da tesislerinde yaptı. Yaşanan kriz neticesinde alacakları ödenmeyen ve serbest kalma hakkını elinde bulunduran futbolculardan Ömer Kandemir, Hasan Hatipoğlu, Abdülkerim Bardakçı, Ufuk Budak, Çağrı Ortakaya ve Halil Pekşen kulüpten ayrıldı. Transfer tahtası kapalı olan Samsunspor, kadrodaki oyuncuların alacaklarını ödemek için yoğun çaba sarf ederken, giden futbolcuların yerine ise transfer yapamadı.

Söz konusu serbest kalmadan önce Samsunspor ligin en az gol yiyen ikinci takımı konumundaydı. O zaman kırmızı-beyazlıların defans hattında sağ bekte Ömer Kandemir, stoper ikilisinde Hasan Hatipoğlu-Abdülkerim Bardakçı ve sol bekte Ufuk Budak oynuyordu. Bu dörtlünün önünde de Çağrı Ortakaya ön libero görevini üstleniyordu. Samsun ekibi, gol atmakta sıkıntı yaşamasına rağmen bu savunma hattıyla kolay kolay gol yemiyordu. Bu futbolcuların hepsi alacaklarını alamadıkları için kulüpten ayrılınca takım adeta savunmasız kaldı.

İkinci devrenin ilk maçına eski oyuncularından yoksun çıkan kırmızı-beyazlı ekip, sağ bekte Ahmet Cebe, stoperde Ercan Yazıcı-Erkam Reşmen ve sol bekte Ahmet Solakel dörtlüsüyle mücadele etti. İlk kez birlikte oynayan bu savunma kurgusunun önünde Oğuz Gürbulak da ön libero olarak görev aldı. Karşılaşmanın 28. dakikasında bu sezon ilk kez stoper oynayan Erkam Reşmen, defansın arkasına sarkan Özgürcan Özcan’ı çekerek yere indirdi. Kazanılan penaltı sonrasında Samsunspor, 1-0 yenik duruma düştü. Karşılaşmanın 89. dakikasında ise daha önce yedek kalan stoper Ercan Yazıcı, rakibi Mehmet Erdem’i ceza sahası içinde düşürünce rakip bir penaltı daha kazandı. Penaltı vuruşu Webo tarafından gole çevrilince Samsunspor, sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Kadro sıkıntısı nedeniyle tamamı değişik futbolculardan oluşan defans hattıyla karşılaşmaya çıkan Samsun temsilcisi, 1’i kontratak, 2’si penaltı olmak üzere 3 gol yiyerek ilerisi için güven vermedi. Takımdaki tek stoper olan Ercan Yazıcı, bu maçta sarı kart cezalısı durumuna düştü. Eğer bir sonraki maça kadar transfer tahtası açılmazsa Samsunspor, Manisaspor maçına stopersiz çıkacak.

Kaynak: İHA