Mülteci Çocuklar Sınırları Bocce Sporu İle Aşacak

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde kalan mülteci çocuklardan oluşan bocce takımı, bu yıl içerisinde ilk kez düzenlenecek olan Sınırsız Çocuklar Bocce Ligi’ne katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ’Spor beraberliktir’, ’Sporun sevgisi tüm sınırları aşar’ sloganıyla başlatılan mülteci çocukların topluma kazandırılması, rehabilitasyon ve geleceğe hazırlanması için Sınırsız Çocuklar Spor ve Aktiviteleri etkinliği düzenlenecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan etkinliğe Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde barınan mülteci çocuklardan oluşan bocce takımı da katılacak. İki haftadır antrenörleri eşliğinde bocce antrenmanlarını sürdüren 6 mülteci çocuk, katılacakları Sınırsız Çocuklar Bocce Ligi’ne iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Yozgat Şubesi Bocce Antrenörü Mehmet Aydoğan, mülteci çocukların tekrardan hayata kazandırılması adına başlatılan etkinlikte Yozgat’ı temsil edeceklerini söyleyerek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, mülteci çocukların tekrardan hayata kazandırılması adına 2018 yılı içerisinde Sınırsız Çocuklar Spor ve Kültür Etkinlikleri adı altında faaliyetleri başlayacak. Bu faaliyetler kapsamında bu sene ilki düzenlenecek olan Sınırsız Çocuklar Bocce Ligi başlayacak. Biz de Yozgat olarak ilk kez yapılacak olan etkinliğe katılmak için çocuklarımızla beraber hazırlıklarımıza başladık. Takımımızı kurduk. Çocuklarımızın rehabilite olması ve daha iyi bir gelecek yaşayabilmeleri için spor adına güzel bir etkinlik yapacağız" dedi.

Turnuvaya hazırlanmaya başladıklarını belirten Aydoğan, "Turnuvaya toplam 3 asil 1 yedek olmak üzere 4 sporcu katılacak. Çocuklarımız çok iyi, hırslılar, çok yetenekliler, turnuvada çok iddialıyız. İnşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz. Hem çocukların hayata kazandırılması adına hem de çocukların spor adına bir şeyler yapabilmesi adına güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Yaklaşık 2 haftadır çalışmalarımıza başladık" şeklinde konuştu.

Turnuvaya iyi bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden sporcu Farhad Soltani, "Afganlıyım. Memleketimde savaş var ve buraya geldim. Bir yıldır buradayım. Bocce oynuyorum ve çok seviyorum. Müsabakalara hazırlanıyoruz, birinci olacağız" diye konuştu.

Hayrettin Aynullah da, "Afganistan’dan geldim. Bocce oynuyoruz, müsabakalara hazırlanıyoruz. İddialıyız ve şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA