Karın Yağmadığı Muş Ovası'nda Futbol Maçı

MUŞ – Muş’ta geçen yıl kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu ovada, bu sene köy çocukları çamurlu zeminde futbol maçı yapıyor.

Korkut ilçesine bağlı Güven ve Balkır köyünde yaşayan 14-18 yaş aralığındaki çocuklar, geçen yıl aynı zamanda 4 metre kar yağışının bulunduğu Muş Ovası’nda dostluk maçı yaptı. Bu yıl kar yağışının olmayışını fırsat bilen köylü çocuklar, kara lastikleriyle futbol oynamanın sevincini yaşadılar. Dostluk maçı için Güven köyündeki arkadaşlarını Balkır köyüne davet eden çocuklar, güneşli havanın tadını çıkardılar.

İki köy arasında yaklaşık 3 kilometre mesafe olduğunu ifade eden çocuklar, bu mevsimde burada top oynamanın hayal olduğunu söylediler.

Güven köyünden maç oynamak için geldiğini ifade eden Kadir Yıldız ise, "Geçen yıl bu sahada 6-7 metre kar yağmıştı. Bu sene hava güneşli o yüzden dostluk maçı yapmaya geldik. Dışarı geçen seneye göre daha güzel. Dostluk maçı için buradayız. Güven köyü 14-7 önde" dedi.



“Galatasaray’dan destek bekliyoruz”

Galatasaraylı olduğunu, krampon ve forma desteği beklediklerini ifade eden Kadir Yıldız, "Galatasaray’dan forma ve krampon istiyoruz. Köylerimiz arasında dostluk maçı yapıyoruz. Kramponumuz olmadığı için kara lastiklerle oynuyoruz. Galatasaray’ı çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Şu anda ovada kar olmadığını hatırlatan Yakup Özdemir ise, "Arkadaşlarla birlikte dostluk maçı yapıyoruz. Bugün burada kar olmaması sebebiyle maç yapıyoruz. Havanın güzel olmasından yararlanıyoruz, dostluk maçı yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA